Print Options:

Αυγά με σταμναγκάθι και ντοματίνια

Αυγά με σταμναγκάθι και ντοματίνια
Cooking Method
Time
Prep Time: 10 mins Cook Time: 8 mins Total Time: 18 mins
Servings 2
Υλικά
  • 250 γρ. σταμναγκάθι
  • 4 αυγά
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 10-12 ντοματίνια
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ροζ πιπέρι
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Καθαρίζω και πλένω καλά το σταμναγκάθι. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνω τα χόρτα και τα βράζω για 8 λεπτά. Τα βγάζω με μια λαβίδα και τα μεταφέρω σε σουρωτήρι, ώστε να στραγγίξουν από τα νερά.

  2. Βάζω σε ένα μεγάλο τηγάνι το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν. Ρίχνω το κρεμμυδάκι, αλατίζω και σοτάρω για 2-3 λεπτά. Προσθέτω το σταμναγκάθι και το σοτάρω ανακατεύοντας απαλά ώστε να εξατμιστούν τα περισσότερα νερά τους.

  3. Με ένα κουτάλι, κάνω «τρύπες» μέσα στα χορταρικά και σπάω εκεί τα αυγά. Προσθέτω τα ντοματίνια ενδιάμεσα, αλατοπιπερώνω και σκορπίζω το ροζ πιπέρι. Μαγειρεύω μέχρι να σφίξουν τα αυγά για περίπου 4-5 λεπτά.
    Σερβίρω αμέσως.

Keywords: αυγά, πρωινό, σταμναγκάθι, ντοματίνια, εύκολο, ελαφρύ, γρήγορο
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/ayga-me-stamnagathi-kai-ntomatinia/

Σας ευχαριστώ!