Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Αχλάδια με μους μασκαρπόνε και λιωμένη σοκολάτα

Αχλάδια με μους μασκαρπόνε και λιωμένη σοκολάτα
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 20 λεπ Total Time: 35 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 4 μεγαλούτσικα ώριμα αχλάδια, μεγάλου μεγέθους (ή 8 αχλάδια βουτυράτα ή κοντούλες)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού σιρόπι γρεναδίνης (το βρίσκουμε σε κάβες και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  • 2 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • 3 – 4 καρφάκια γαρίφαλο
  • 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 150 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
  • 70 γρ. λευκή σοκολάτα, τριμμένη στη χονδρή πλευρά του τρίφτη
Εκτέλεση
  1. Πλένω και σκουπίζω καλά τα αχλάδια χωρίς να τα ξεφλουδίσω. Τα κόβω στη μέση και με ένα κουταλάκι αφαιρώ τα κουκούτσια και λίγο από την «ψίχα» τους δημιουργώντας ένα βαθούλωμα.

  2. Τα τοποθετώ σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, προσθέτω τη γρεναδίνη, 3 φλιτζ. τσαγιού (περίπου 600 ml) νερό, τη ζάχαρη και τα καρφάκια γαρίφαλου. Ανακατεύω προσεκτικά το υγρό με μια ξύλινη κουτάλα, προσέχοντας να μην τουμπάρω τα αχλάδια, και ζεσταίνω το μείγμα σε μέτρια φωτιά.

  3. Τα βράζω για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά. Στραγγίζω τα αχλάδια και τα αφήνω κατά μέρος να κρυώσουν. Σουρώνω το σιρόπι της κατσαρόλας και το αφήνω στην άκρη.

  4. Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή τη ζεσταίνω σε ένα ανοξείδωτο μπολ, στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Την αποσύρω από το μπεν μαρί, προσθέτω 2 κουτ. σούπας από το σιρόπι της κατσαρόλας και ανακατεύω καλά. Αφήνω κατά μέρος.

  5. Χτυπάω με το μίξερ χειρός (ή το σύρμα) το μασκαρπόνε μέχρι να αφρατέψει και προσθέτω άλλες 2 κουτ. σούπας από το σιρόπι που έχω αφήσει στην άκρη.

  6. Σερβίρισμα
  7. Μοιράζω τα αχλάδια (2 κομμάτια) στο κάθε πιάτο και γεμίζω την τρύπα που δημιούργησα με την κρέμα μασκαρπόνε και περιχύνω με τη λιωμένη κουβερτούρα. Ρίχνω από 2 - 3 κουτ. σούπας από το σιρόπι που έχει απομείνει και σκορπίζω την τριμμένη λευκή σοκολάτα. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: αχλάδια με μους μασκαρπόνε,λιωμένη σοκολάτα

Σας ευχαριστώ!