Print Options:

Αυγοφέτες muffins με μήλα

αυγόφετες muffins με μήλα

Η ζεστή ευωδιά των μήλων, της κανέλας και του μοσχοκάρυδου, κάνουν αυτά τα muffins τέλεια επιλογή για το πρωινό ή το brunch.

Ratings 4 from 1 votes
Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 20 20 mins Cook Time: 25 25 mins Rest Time: 1 1 min Total Time: 46 mins
Servings 10
Best Season Winter
Description

Η ζεστή ευωδιά των μήλων, της κανέλας και του μοσχοκάρυδου, κάνουν αυτά τα muffins τέλεια επιλογή για το πρωινό ή το brunch.

Υλικά
    Για τη γέμιση
  • 2 μέτρια μήλα, κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 40 grams καστανή ζάχαρη
  • 100 milliliters Peleano Rose
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σκόνη
  • 1 tablespoon κορν φλάουρ
  • Για τα muffins
  • 12 φέτες ψωμί (μόνο ψίχα) ή τσουρέκι, κομμένες σε κύβους του 1 εκ.
  • 2 αυγά
  • 120 ml Peleano Rose
  • 60 ml κρέμα γάλακτος
  • 30 γρ. καστανή ζάχαρη
  • ½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • Για την επιφάνεια
  • 30 γρ. αγελαδινό βούτυρο, λιωμένο
  • 60 γρ. μέλι + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 70 γρ. καρύδια, χοντροσπασμένα
Εκτέλεση
    Για τη γέμιση
  1. blank

    Σε μια κατσαρόλα ανακατεύω τα μήλα, το Peleano, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και το κορν φλάουρ. Μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά για 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα μήλα. Αποσύρω από τη φωτιά και τα αφήνω να κρυώσουν.

  2. Για την επιφάνεια
  3. blank

    Σε ένα μπολ ανακατεύω το μέλι, το βούτυρο και τα καρύδια.

  4. Για τα muffins
  5. blank

    Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω τα αυγά, το Peleano, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα μπαχαρικά. Ρίχνω τους κύβους του ψωμιού, ανακατεύω και αφήνω στην άκρη για 15 λεπτά. Ανακατεύω απαλά 1-2 φορές για να μουλιάσουν όλοι οι κύβοι.

  6. blank

    Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Τοποθετώ χάρτινες θήκες σε μια μαφινιέρα και τις γεμίζω με τους μουλιασμένους κύβους. Πιέζω λίγο με το κουτάλι για να δημιουργήσω ένα μεγάλο βαθούλωμα. Γεμίζω με τη γέμιση και ψήνω στο φούρνο για 10 λεπτά.

  7. blank

    Βγάζω από το φούρνο και μοιράζω το μείγμα της επιφάνειας. Επαναφέρω στο φούρνο και συνεχίζω το ψήσιμο για 12-15 λεπτά μέχρι να σφίξουν οι βάσεις και να ροδίσουν τα καρύδια.

  8. blank

    Σερβίρω τα muffins με λίγο μέλι και αν θέλω με λίγη χτυπημένη σαντιγί.

Keywords: αυγοφέτες muffins με μήλα

Σας ευχαριστώ!