Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Αυγά μάτια με τραγανό προσούτο και μπούκοβο

Αυγά μάτια με τραγανό προσούτο και μπούκοβο
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 5 λεπ Cook Time: 10 λεπ Total Time: 15 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 4 μεγάλα αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 6 φέτες προσούτο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο γλυκό
  • ψωμί φρυγανισμένο, για το σερβίρισμα
  • αλάτι
Εκτέλεση
  1. Ζεσταίνω καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και απλώνω τις φέτες του προσούτο για να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Τις βγάζω από το τηγάνι και τις αφήνω στην άκρη.

  2. Ρίχνω το ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι και με προσοχή σπάω μέσα τα αυγά. Τα τηγανίζω για 5 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει το ασπράδι αλλά ο κρόκος να μείνει μαλακός (μελάτος).

  3. Απομακρύνω το τηγάνι από τη φωτιά, πασπαλίζω με το μπούκοβο και λίγο αλάτι.
    Τρίβω τις δύο από τις έξι τραγανές φέτες προσούτο και πασπαλίζω τα αυγά.
    Σερβίρω σε κάθε πιάτο από ένα αυγό, μια τραγανή φέτα προσούτο και λίγο φρυγανισμένο ψωμί.

Keywords: αυγα ματια με τραγανο προσουτο μπουκοβο

Σας ευχαριστώ!