Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Αρνίσια σπάλα γεμιστή με πέστο ρόκας

Αρνίσια σπάλα γεμιστή με πέστο ρόκας
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 90 λεπ Total Time: 1 ώρα 50 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 2.000 γρ. σπάλα από αρνάκι (την παραγγέλνουμε μερικές ημέρες πριν και ζητάμε από τον κρεοπώλη να την ετοιμάσει για ρολό, δηλαδή να την ανοίξει και να την χτυπήσει για να λεπτύνει ελαφρώς και να πλατύνει)
  • Για το πέστο ρόκας
  • 200 γρ. ρόκα
  • 60 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουτ. σούπας ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν
  • 60 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
Εκτέλεση
    Γέμιση
  1. Βάζω όλα τα υλικά, στο μούλτι και τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα.

  2. Αρνάκι
  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Πλένω και σκουπίζω πολύ καλά την ξεκοκαλισμένη σπάλα και την απλώνω σε ένα μεγάλο ξύλο κοπής. Την αλατοπιπερώνω και απλώνω σε όλη την επιφάνειά της αρκετό πέστο ρόκας. Τυλίγω προσεκτικά το κρέας σε ρολό και το δένω με σπάγκο σφικτά, σε αρκετά σημεία. Αλατοπιπερώνω το ρολό.

  4. Απλώνω 1 μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί & αλουμινόχαρτο Sanitas 2 σε 1 και τοποθετώ τη σπάλα στο κέντρο. Κλείνω καλά το πακέτο και μεταφέρω σε μακρόστενη φόρμα. Ψήνω για 1½ ώρα.

  5. Μεταφέρω το ρολό σε μια πιατέλα και σουρώνω τα ζουμάκια που έχουν συγκεντρωθεί στη φόρμα, σε ένα μπολ. Προσθέτω 3 κουταλιές από το πέστο ρόκας που έχει περισσέψει και ανακατεύω καλά. Κόβω το ρολό σε χοντρές φέτες και περιχύνω με τη σάλτσα. Σερβίρω με πατάτες σκορδάτες.

Keywords: αρνίσια σπάλα γεμιστή με πέστο ρόκας

Σας ευχαριστώ!