Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Αρνίσια παϊδάκια με κρούστα αρωματικών

Αρνίσια παϊδάκια με κρούστα αρωματικών
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 2 ώρα Total Time: 2 ώρες 15 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 1 ολόκληρη πλευρά με αρνίσια παϊδάκια (άκοπο) βάρους περίπου 2 κιλών, Μπούμπας Κρέατα Ηπείρου
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδας
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Θαλασσινό αλάτι, μαύρο πιπέρι
  • Για την κρούστα
  • Φύλλα από 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 20 φύλλα δυόσμος
  • Φύλλα από 8-10 κλαδάκια ρίγανη
  • 50 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • Ψίχα από 2 φέτες ξερό ψωμί
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο, γλυκό
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 πιπερίτσα τσίλι
  • Αλάτι θαλασσινό
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις. Πλένω και σκουπίζω καλά τα αρνίσια παϊδάκια, τα αλείφω με την μουστάρδα και πασπαλίζω με μπόλικο αλατοπίπερο. Τα βάζω επάνω σε ένα μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί, ραντίζω με το χυμό λεμονιού και λίγο ελαιόλαδο και κλείνω σε πακέτο. Τυλίγω το πακέτο με αλουμινόχαρτο, το μεταφέρω σε μια λαμαρίνα του φούρνου και ψήνω για 1½ ώρα.

  2. Βάζω στο μούλτι το ξερό ψωμί και το θρυμματίζω μέχρι να γίνουν ψίχουλα. Προσθέτω και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τρίβω μέχρι να δημιουργηθεί ένας πράσινο πολτός. Αν είναι πολύ σφιχτό, προσθέτω ελάχιστο νερό.

  3. Βγάζω τα παϊδάκια από το φούρνο και με προσοχή ανοίγω το αλουμινόχαρτο και το αντικολλητικό χαρτί. Χωρίς να τα μεταφέρω και φορώντας γάντια απλώνω την κρούστα μυρωδικών σε παχύ στρώμα ώστε να καλύψω όλο το κρέας.

  4. Αρνίσια παϊδάκια με κρούστα αρωματικών

    Επαναφέρω στο φούρνο και συνεχίζω το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμη.

Keywords: αρνάκι, αρνίσια παϊδάκια, κρούστα μυρωδικών, κρούστα αρωματικών,

Σας ευχαριστώ!