Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Αρνάκι στο φούρνο με σάλτσα σκόρδου και δεντρολίβανου

Αρνάκι στο φούρνο με σάλτσα σκόρδου και δεντρολίβανου
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 75 λεπ Total Time: 1 ώρα 30 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 1 ολόκληρο αρνίσιο μπουτάκι, με το κόκαλο, κατά προτίμηση από αρνάκι γάλακτος, με βάρος περίπου 2 κιλά
  • 1½ κιλό μικρές πατατούλες για φούρνο, κατά προτίμηση βιολογικές, ξεφλουδισμένες (αν δεν βρείτε, διαλέγετε απλές πατάτες, βιολογικές, μικρού μεγέθους, κομμένες στη μέση)
  • ½ φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες, χονδροκομμένες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φιλέ αμυγδάλου
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη σάλτσα
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • ελάχιστες σταγόνες ταμπάσκο (προαιρετικά)
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • σκελίδες από1 ολόκληρο κεφάλι σκόρδου, καθαρισμένες και κομμένες σε πολύ λεπτά φετάκια
  • 2 - 3 κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
    Για τη σάλτσα
  1. Βάζω στο μπλέντερ όλα τα υλικά της σάλτσας και τα δουλεύω καλά, μέχρι να ετοιμάσω ένα παχύ πολτό.

  2. Για το αρνάκι
  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 210°C. Πλένω και σκουπίζω πολύ καλά το μπουτάκι. Το τρίβω καλά με μπόλικο αλατοπίπερο και στη συνέχεια το αλείφω παντού με τη σάλτσα, τρίβοντας το με τα χέρια μου. Το βάζω σε ένα ταψί, γύρω του βάζω τις πατάτες και τις λιαστές ντομάτες, το ραντίζω με την υπόλοιπη σάλτσα, προσθέτω ½ φλιτζάνι νερό (όχι επάνω στις πατάτες και το κρέας) και βάζω το ταψί σε ένα από τα μεσαία ή χαμηλά ράφια του φούρνου. Ψήνω το μπουτάκι για 1 ώρα. Στη συνέχεια σκορπίζω στο ταψί τα φιλέ αμυγδάλου και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά περίπου.

Keywords: αρνάκι στο φούρνο με σάλτσα σκόρδου,δεντρολίβανου

Σας ευχαριστώ!