Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Αρνάκι γεμιστό με γραβιέρα και μυρωδικά

Αρνάκι γεμιστό με γραβιέρα και μυρωδικά

Ένα αρνάκι, σκέτο λουκούμι… Μπορείτε αντί για γραβιέρα να βάλετε ότι σας αρέσει. Αρκεί να είναι ένα τυρί πικάντικο. Ζητήστε από το χασάπη να σας ξεκοκκαλίσει το κρέας για ρολό χωρίς να αφαιρέσει την πέτσα του.

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 180 λεπ Total Time: 3 ώρες 30 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 1 αρνίσιο μπουτάκι ξεκοκκαλισμένο, βάρους περίπου 2½ κιλών, πλυμένο και πολύ καλά σκουπισμένο
  • 400 γρ. γραβιέρα πικάντικη, κομμένη σε χοντρά μπαστουνάκια
  • αρκετά κλαδάκια φρέσκια ρίγανη
  • αρκετά κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • Για το άλειμμα
  • ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • χυμός από 1 λεμόνι, κατά προτίμηση βιολογικό
  • χυμός από 1 λεμόνι, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 4 - 5 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC.
    Βάζω όλα τα υλικά για το άλειμμα του κρέατος σε ένα μπολ και τα χτυπάω καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια πυκτή κρέμα. Αφήνω κατά μέρος.

  2. Βάζω το αρνάκι επάνω σε 3 λαδόκολλες και το αλατοπιπερώνω καλά. Βάζω ένα ζευγάρι γάντια και παίρνω από το μίγμα του αλείμματος και αλείφω το κρέας καλά και στις δύο μεριές, κάνοντας ελαφρύ μασάζ.

  3. Απλώνω το κρέας με την πέτσα να ακουμπά στη λαδόκολλα. Τοποθετώ τη γραβιέρα και τα κλαδάκια θυμαριού και ρίγανης στο κέντρο του. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας τυλίγω σφιχτά το αρνάκι σε ρολό.

  4. Τυλίγω και τις άλλες δύο λαδόκολλες και δημιουργώ ένα ωραίο, σφιχτό πακέτο. Αν θέλετε μπορείτε να το δέσετε και με σπάγγο.
    Βάζω το πακέτο σε μια λαμαρίνα και ψήνω για 2½ ώρες.
    Μετά το τέλος του χρόνου ψησίματος. Βγάζω τη λαμαρίνα και αφήνω το κρέας να ξεκουραστεί για 20 λεπτά περίπου.
    Ανοίγω το πακέτο και σερβίρω με πατατούλες τηγανητές ή σαλάτα.

Keywords: αρνάκι γεμιστό με γραβιέρα,μυρωδικά

Σας ευχαριστώ!