Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Αρνάκι εξοχικό

Αρνάκι εξοχικό
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 90 λεπ Total Time: 1 ώρα 50 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 1½ - 2 κιλά αρνίσιο μπουτάκι χωρίς κόκαλα, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 3 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε τέταρτα
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 2 - 3 βιολογικά καρότα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 3 βιολογικές, μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 250 γρ. κεφαλογραβιέρα, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού Μαυροδάφνη
  • 1 κουτ. σούπας ξερό δεντρολίβανο, κοπανισμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη (αν δεν σας αρέσει το κύμινο βάλτε 1 κουτ. σούπας από διάφορα ξερά μυρωδικά, ανάμεικτα, όπως μαντζουράνα, θυμάρι, ρίγανη κ.ά.)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 12 μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας, κομμένα σε τετράγωνο σχήμα
Εκτέλεση
  1. Σε μια λεκάνη βάζω όλα τα υλικά, τα αλατοπιπερώνω γενναιόδωρα και τα ανακατεύω καλά με τα χέρια μου. Σκεπάζω τη λεκάνη και τη βάζω για 30 λεπτά στο ψυγείο για να μαριναριστεί το κρέας.
    Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.

  2. Χωρίζω τα κομμάτια λαδόκολλας ανά δύο, φτιάχνοντας έτσι 6 διπλά κομμάτια λαδόκολλας. Μοιράζω το μείγμα του κρέατος στα 6 διπλά φύλλα και φροντίζω να βάλω από όλα τα υλικά σε κάθε πακέτο.

  3. Τυλίγω τις λαδόκολλες σε πακετάκια, σφίγγοντας καλά. Αν χρειαστεί, τα δένω με σπάγκο για να μην ανοίξουν. Τα βάζω σε ένα μεγάλο και ρηχό ταψί και τα ψήνω για 1½ ώρα, μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά.
    Βάζω από ένα πακέτο σε κάθε πιάτο και αφήνω τους καλεσμένους μου να ανοίξει ο καθένας το πακέτο του για να απολαύσει όλο το άρωμα που θα αναδυθεί και το πεντανόστιμο ζουμί.

Keywords: αρνί, εξοχικό, πασχαλινό, κεφαλογραβιέρα, μαυροδάφνη,

Σας ευχαριστώ!