Print Options:

Αρμενοβίλ (Armenovil)

Αρμενοβίλ (Armenovil)
Ratings 5 from 1 votes
Time
Prep Time: 30 mins Rest Time: 8 hrs Total Time: 8 hrs 30 mins
Servings 10
Υλικά
    Για τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα
  • 60 γρ. καβουρδισμένα φυστίκια Αιγίνης
  • Για το παγωτό
  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος Arla, καλά παγωμένη
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400 γρ.)
  • 10 μαρεγκάκια
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • Για τη σάλτσα σοκολάτας
  • 100 γρ. σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 100 ml κρέμα γάλακτος Arla
  • 1 κουτ. γλυκού σπορέλαιο
  • Για το σερβίρισμα
  • Φυστίκια Αιγίνης, τριμμένα
Εκτέλεση
    Για τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς
  1. Βάζω σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη και τη ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει και να γίνει καραμέλα. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τους ξηρούς καρπούς. Ανακατεύω και μεταφέρω το μείγμα σε ένα ταψάκι, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Την απλώνω με μια σπάτουλα και την αφήνω να κρυώσει και να σκληρύνει. Σκεπάζω το μείγμα με αντικολλητικό χαρτί και «χτυπάω» με τον μπάτη ή με ξύλινο πλάστη μέχρι να σπάσει η καραμέλα και να θρυμματιστούν οι ξηροί καρποί.

  2. Για το παγωτό
  3. Βάζω την παγωμένη κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να σφίξει και να δημιουργηθούν απαλές κορυφούλες. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω στο μπολ τη βανίλια και το ζαχαρούχο γάλα. Ανακατεύω με μια μαρίζ μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Σπάω με τα χέρια μου τις μαρέγκες και τις προσθέτω στο μπολ. Κρατάω 2 κουταλιές από τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και ρίχνω τους υπόλοιπους στο μπολ με την κρέμα. Τέλος, προσθέτω τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύω με μια μαρίζ μέχρι να σκορπίσουν τα υλικά στην κρέμα.

  4. Μεταφέρω το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα στρωμένη με μεμβράνη, σκεπάζω καλά και το βάζω στην κατάψυξη για 8 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.

  5. Για τη σάλτσα σοκολάτας
  6. Ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι. Βάζω τη σοκολάτα σε ένα μπολ, προσθέτω τη καυτή κρέμα και το σπορέλαιο και ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή σάλτσα.

  7. Για το σερβίρισμα
  8. Αρμενοβίλ (Armenovil)

    Βγάζω το παγωτό από το ψυγείο και αναποδογυρίζω σε μια μακρόστενη πιατέλα. Πασπαλίζω με την καραμέλα που έχω κρατήσει, και τα λίγα φυστίκια Αιγίνης. Ραντίζω με τη σοκολάτα και κόβω σε κομμάτια. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: αρμενοβίλ, κρέμα γάλακτος, καραμέλα, καραμελωμένοι ξηροί καρποί, μαρέγκες, παγωτό,
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/armenovil-ice-cream/

Σας ευχαριστώ!