Βάζω το ελαιόλαδο σε μια μέτρια κατσαρόλα και το ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά. Ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω για 3-4 λεπτά μέχρι να ξανθίνει. Προσθέτω το σκόρδο, τον αρακά, τη ζάχαρη και το ζωμό και μαγειρεύω για 15-20 λεπτά μέχρι ο αρακάς να μαλακώσει. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά, αλατοπιπερώνω, ανακατεύω και αφήνω τον αρακά για 10 λεπτά.
Παίρνω 1 φλυτζάνι από τον αρακά και το ρίχνω στο μούλτι. Προσθέτω την μέντα, το γιαούρτι και το βούτυρο και τα πολτοποιώ καλά.
Αδειάζω τον πουρέ μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύω καλά.
Σερβίρω τον ανοιξιάτικο αρακά ως συνοδευτικό σε ψητά κρεατικά.
Σας ευχαριστώ!