Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Αρακάς ανοιξιάτικος

Αρακάς ανοιξιάτικος
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 5 λεπ Cook Time: 20 λεπ Total Time: 25 λεπτά.
Servings 4
Best Season Άνοιξη
Υλικά
  • 650 γρ. αρακά φρέσκο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 250 ml ζωμό λαχανικών
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • 1 κουτ. σούπας μέντα φρέσκια, ψιλοκομμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Βάζω το ελαιόλαδο σε μια μέτρια κατσαρόλα και το ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά. Ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω για 3-4 λεπτά μέχρι να ξανθίνει. Προσθέτω το σκόρδο, τον αρακά, τη ζάχαρη και το ζωμό και μαγειρεύω για 15-20 λεπτά μέχρι ο αρακάς να μαλακώσει. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά, αλατοπιπερώνω, ανακατεύω και αφήνω τον αρακά για 10 λεπτά. 

  2. Παίρνω 1 φλυτζάνι από τον αρακά και το ρίχνω στο μούλτι. Προσθέτω την μέντα, το γιαούρτι και το βούτυρο και τα πολτοποιώ καλά.

  3. Αδειάζω τον πουρέ μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύω καλά.
    Σερβίρω τον ανοιξιάτικο αρακά ως συνοδευτικό σε ψητά κρεατικά.

Keywords: αρακας ανοιξιατικος

Σας ευχαριστώ!