Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Ανοιχτές πίτες με αχλάδι, coppa και μοτσαρέλα

Ανοιχτές πίτες με αχλάδι, coppa και μοτσαρέλα
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 20 λεπ Total Time: 30 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 100 γρ. coppa από λαιμό μαύρου χοίρου, Μπούμπας
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 2 αχλάδια
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 150 γρ. μοτσαρέλα
  • 4 κουτ. σούπας μέλι
  • 40 γρ. καρύδια, χοντροσπασμένα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • λεβάντα
  • 1 κρόκος αυγού, χτυπημένος
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C αερόθερμο. Πλένω τα αχλάδια και τα κόβω σε λεπτές φέτες. Τα ραντίζω με το χυμό λεμονιού και τα αφήνω στην άκρη.

  2. Απλώνω το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο της κουζίνας και κόβω σε 4 παραλληλόγραμμα κομμάτια. Διπλώνω τις άκρες των παραλληλογράμμων δημιουργώντας ένα μικρό «στεφάνι». Μοιράζω το τυρί κρέμα, το απλώνω σε όλο το φύλλο και αλατοπιπερώνω. Τοποθετώ από 1-2 φέτες αχλάδι και αλείφω την περιφέρεια με χτυπημένο κρόκο αυγού. Σκορπίζω τα καρύδια και ραντίζω με τις 2 κουταλιές μέλι.

  3. Ψήνω τις πίτες για 15-17 λεπτά. Βγάζω από το φούρνο, μοιράζω την μοτσαρέλα, την coppa, από 1 κλαδάκι λεβάντα και ραντίζω με το υπόλοιπο μέλι. Επαναφέρω στο φούρνο για 5-7 λεπτά ακόμη.

Keywords: αχλάδι, coppa, μοτσαρελα, πιτες,

Σας ευχαριστώ!