Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Boυτυρώνω καλά μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 23-24 εκ.
Ξεκινάω από τις μπανάνες. Βάζω σε ένα μεγάλο τηγάνι το βούτυρο, τη ζάχαρη και το μέλι και ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να δημιουργηθεί ένα χρυσοκόκκινο σιρόπι. Αδειάζω το σιρόπι στη φόρμα και στρώνω τις φέτες μπανάνας, ολόγυρα.
Βάζω το βούτυρο και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Προσθέτω τα αυγά σταδιακά, ένα-ένα και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθούν στο κρεμώδες μείγμα.
Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω το αλεύρι σταδιακά ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι. Όταν ενσωματωθεί πλήρως, προσθέτω τις λιωμένες μπανάνες, τις σταγόνες σοκολάτας και το γάλα ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν στο μείγμα.
Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και ισιώνω με ένα κουτάλι. Ψήνω στο φούρνο για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Δοκιμάζω με μια οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή αποσύρω από το φούρνο.
Αφήνω το κέικ να σταθεί για 5 λεπτά και αναποδογυρίζω σε μια πιατέλα. Σερβίρω το κέικ χλιαρό με λίγο παγωτό βανίλια.
Σας ευχαριστώ!