Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Αλμυρή τούρτα με φύλλο κανταΐφι και καπνιστή πέστροφα

Αλμυρή τούρτα με φύλλο κανταΐφι και καπνιστή πέστροφα
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 40 λεπ Rest Time: 3 ώρα Total Time: 4 ώρες
Servings 6
Υλικά
  • 400 γρ. φύλλο κανταΐφι ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 250 γρ. ανθότυρο
  • 400 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. καπνιστή πέστροφα, ψιλοκομμένο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι, κατά προτίμηση βιολογικό
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Ανοίγω το φύλλο κανταϊφι και με τα δάχτυλά μου ξεχωρίζω τις ίνες όσο περισσότερο γίνεται. Χωρίζω το φύλλο σε δύο μέρη.
    Στρώνω το πρώτο μέρος του φύλλου σε ένα τσέρκι με διάμετρο 20 εκατοστών και το πατάω καλά με τα χέρια μου. Ραντίζω με το μισό βούτυρο και το ψήνω για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.
    Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με το δεύτερο μέρος φύλλου. Δημιουργώ δηλαδή, 2 δίσκους ψημένους. Αφήνω τους δίσκους να κρυώσουν καλά.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, σπάω το ανθότυρο με ένα πηρούνι. Προσθέτω το τυρί κρέμα και ανακατεύω με ένα σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία κρέμα. Προσθέτω την καπνιστή πέστροφα, το ξύσμα λεμονιού, τον άνιθο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύω απαλά. Κρατάω 3 κουταλιές από το μίγμα σε ένα κορνέ με οδοντωτή μύτη και το αφήνω στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

  3. Βάζω το τσέρκι σε μια πιατέλα και τοποθετώ τον πρώτο δίσκο από το φύλλο. Στρώνω το μισό μίγμα του σολομού και το ισιώνω με μια σπάτουλα. Σκεπάζω με τον δεύτερο δίσκο και καλύπτω με το υπόλοιπο μίγμα.
    Σκεπάζω με μεβράνη και αφήνω την τούρτα στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.

  4. Βγάζω την τούρτα από το ψυγείο. Ζεσταίνω με τις παλάμες μου γύρω γύρω το τσέρκι και το αφαιρώ.
    Διακοσμώ με ροζέτες από το μίγμα που έχω κρατήσει στο ψυγείο και πασπαλίζω με λίγο έξτρα άνιθο.

Keywords: αλμύρτα με φύλλο κανταΐφι,καπνιστή πέστροφα

Σας ευχαριστώ!