Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Παλμιέ αλμυρά με δύο πάστες σκόρδου

Παλμιέ αλμυρά με δύο πάστες σκόρδου
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 20 λεπ Total Time: 35 λεπτά.
Servings 16
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 1 φύλλο έτοιμη σφολιάτα
  • 2 κουτ. γλυκού πάστα μαύρου σκόρδου (την πάστα μαύρου σκόρδου την βρίσκω σε deli, καταστήματα βιολογικών προϊόντων αλλά και σε μεγάλα μπαχαράδικα)
  • 2 κουτ. γλυκού πάστα σκόρδου
  • 30 γρ. κουκουνάρι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο αλεύρι
Εκτέλεση
  1. Πασπαλίζω με αλεύρι μια επιφάνεια εργασίας και απλώνω το φύλλο σφολιάτας. Απλώνω το μαύρο σκόρδο καλύπτοντας τη μισή επιφάνεια της ζύμης και τον πολτό σκόρδου στην άλλη μισή.

  2. Σκορπίζω το κουκουνάρι και λίγο αλατοπίπερο.
    Τυλίγω τη μια πλευρά του φύλλου σε ρολό σταματώντας στο κέντρο. Τυλίγω και την δεύτερη πλευρά του φύλλου, φέρνοντας το ρολό να κολλήσει δίπλα στο πρώτο.

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
    Κόβω το ρολό σε φέτες με πάχος 1½-2 εκ. Αραδιάζω τις φέτες σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους.
    Ψήνω τα παλμιέ στο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Keywords: αλμυρα παλμιε δυο παστες σκορδου

Σας ευχαριστώ!