Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Άλειμμα σοκολάτας με ταχίνι και μέλι

Άλειμμα σοκολάτας με ταχίνι και μέλι
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Total Time: 20 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 230 γρ. φουντούκια χωρίς φλοίδα
  • 150 γρ. ταχίνι
  • 80 γρ. μέλι
  • 30 γρ. κακάο άγλυκο, καλής ποιότητας
  • 40 ml σπορέλαιο
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι θαλασσινό
  • 60 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψάκι και αραδιάζω τα φουντούκια. Καβουρδίζω τα φουντούκια για 10-15 λεπτά. Στα μισά του χρόνου, βγάζω το ταψάκι και τα ανακατεύω. Βγάζω τα φουντούκια από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν.

  2. Βάζω τα φουντούκια στο μπλέντερ ή στο μούλτι και τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα. Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει περίπου 5 λεπτά. Προσθέτω το ταχίνι, το μέλι και το κακάο και συνεχίζω να δουλεύω το μείγμα προσθέτοντας το σπορέλαιο και τη βανίλια.

  3. Ρίχνω το αλάτι και τελευταία τα κομματάκια σοκολάτας. Δουλεύω όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν κρέμα. Κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας, σταματάω τακτικά και με μια μαλακή σπάτουλα, ξεκολλάω τα κομμάτια που κολλάνε στα τοιχώματα. Ίσως να χρειαστεί λίγο επιπλέον σπορέλαιο αν δω ότι είναι αρκετά «σφιχτή» η κρέμα.

  4. Μεταφέρω την πραλίνα σε αποστειρωμένο βάζο και την διατηρώ μέχρι 1 μήνα. Τη σερβίρω με τσουρέκι, φρυγανιές ή φρυγανισμένο ψωμί.

Keywords: άλειμμα σοκολάτας με ταχίνι,μέλι

Σας ευχαριστώ!