Print Options:

Αγγουρόσουπα παγωμένη με γιαούρτι και αβοκάντο

Αγγουρόσουπα παγωμένη με γιαούρτι και αβοκάντο
Ratings 5 from 1 votes
Time
Prep Time: 20 20 mins Rest Time: 2 2 hrs Total Time: 2 hrs 20 mins
Servings 4
Υλικά
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 500 γρ. μικρά αγγουράκια
  • 1 μεγάλο και ώριμο αβοκάντο, ξεφλουδισμένο, χωρίς κουκούτσι (ραντίζουμε τη σάρκα του με λίγο χυμό λεμονιού, για να μην μαυρίσει)
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού στραγγιστό γιαούρτι
  • 3 – 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού σπόροι κύμινου, ελαφρώς καβουρδισμένοι σε ένα σκέτο αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να σκορπίσουν το άρωμά τους και στη συνέχεια καλά κοπανισμένοι στο γουδί
  • ⅓ φλιτζ. τσαγιού φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • ⅓ φλιτζ. τσαγιού φύλλα φρέσκου δυόσμου + λίγα ακόμη, για το σερβίρισμα
  • 2 – 3 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο άσπρο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Πολτοποιώ το κρεμμύδι στο μπλέντερ (ή στο μούλτι), μεταφέρω τον πολτό σε ένα ψιλό σουρωτήρι-σήτα και τον αφήνω να στραγγίξει για 10 - 15 λεπτά. Πετάω το υγρό και κρατάω τον πολτό.

  2. Ξεφλουδίζω τα αγγουράκια, τα κόβω κατά μήκος στη μέση και με ένα κουταλάκι ξύνω και πετάω τα σπόρια. Κομματιάζω τη σάρκα τους και την πολτοποιώ στο μπλέντερ (ή στο μούλτι, σε δόσεις). Προσθέτω τον στραγγισμένο πολτό κρεμμυδιού και δουλεύω για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Αφήνω κατά μέρος 3/4 φλιτζ. τσαγιού από το μείγμα αυτό. Προσθέτω στο μπλέντερ το αβοκάντο, κομμένο σε μέτρια κομμάτια, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κύμινο και λίγο αλάτι.

  3. Δουλεύω καλά τα υλικά μέχρι να ετοιμάσω λείο μείγμα και το μεταφέρω σε ένα μεγάλο μπολ. Ψιλοκόβω τα φύλλα βασιλικού και δυόσμου, τα ρίχνω στη σούπα και προσθέτω το χυμό του λεμονιού, 1 φλιτζ. τσαγιού παγωμένο νερό και το μείγμα αγγουριού-κρεμμυδιού που έχω αφήσει κατά μέρος. Νοστιμίζω με μπόλικο αλατοπίπερο, ανακατεύω, σκεπάζω το μπολ και το βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι η σούπα να κρυώσει καλά.

  4. Λίγο πριν σερβίρω, ελέγχω την πυκνότητα της σούπας και, αν θέλω, την αραιώνω με 1/2 φλιτζ. τσαγιού παγωμένο νερό. Τη μοιράζω σε μπολάκια και σερβίρω, γαρνίροντας με τα επιπλέον ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου.

Keywords: αγγουρόσουπα παγωμένη με γιαούρτι,αβοκάντο

Σας ευχαριστώ!