Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

φιογκακια με πρασοκιμα στο φουρνο

φιογκακια με πρασοκιμα στο φουρνο

Made@Home με την Ντίνα 17/2/2018

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 30 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 1 ώρα 1 λεπτό
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Made@Home με την Ντίνα 17/2/2018
Υλικά
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 350 γρ. φιογκάκια Μάκβελ
  • 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 πράσα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 3 κουτ. σούπας μαγιονέζα χωρίς αβγό Condito
  • 500 γρ. ντοματάκια, ολόκληρα σε κονσέρβα
  • 70 γρ. πετιμέζι
  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 150 γρ. τυρί Arla αυθεντικό regato, τριμμένο
  • 150 γρ. τυρί Arla Havarti
  • 150 γρ. τυρί Arla mozzarella, τριμμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
    Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
  1. blankΣε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζω τα φιογκάκια al dente. Κρατάω 1 φλιτζάνι νερό από το βράσιμο και σουρώνω τα φιογκάκια.
  2. blankΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  3. blankΣε μια σοτέζα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνουμε τα πράσα και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθούν καλά. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ.
  4. blankΡίχνουμε στην σοτέζα τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα σοταρισμένα πράσα, τα ντοματάκια μαζί με το χυμό τους, αλατοπίπερο και 1 φλιτζάνι νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών.
  5. blankΑφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρευτεί για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το πετιμέζι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. blankΒάζουμε σε ένα μέτριο ταψί τα μισά βρασμένα φιογκάκια και τη μαγιονέζα. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μείγμα του κιμά. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φιογκάκια. Τέλος, πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά (regato και mozzarella) και σκεπάζουμε με τις φέτες Havarti.
  7. blankΨήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Keywords: φιογκακια πρασοκιμα στο φουρνο

Σας ευχαριστώ!