2 πράσα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3 κουτ. σούπας μαγιονέζα χωρίς αβγό Condito
500 γρ. ντοματάκια, ολόκληρα σε κονσέρβα
70 γρ. πετιμέζι
50 γρ. βούτυρο Lurpak
150 γρ. τυρί Arla αυθεντικό regato, τριμμένο
150 γρ. τυρί Arla Havarti
150 γρ. τυρί Arla mozzarella, τριμμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζω τα φιογκάκια al dente. Κρατάω 1 φλιτζάνι νερό από το βράσιμο και σουρώνω τα φιογκάκια.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Σε μια σοτέζα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνουμε τα πράσα και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθούν καλά. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ.
Ρίχνουμε στην σοτέζα τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα σοταρισμένα πράσα, τα ντοματάκια μαζί με το χυμό τους, αλατοπίπερο και 1 φλιτζάνι νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών.
Αφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρευτεί για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το πετιμέζι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βάζουμε σε ένα μέτριο ταψί τα μισά βρασμένα φιογκάκια και τη μαγιονέζα. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μείγμα του κιμά. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φιογκάκια. Τέλος, πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά (regato και mozzarella) και σκεπάζουμε με τις φέτες Havarti.
Ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.