Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

ταρτα με μπισκοτο & καραμελα

ταρτα με μπισκοτο & καραμελα
<!-- [lt_recipe name=|ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΟ & ΚΑΡΑΜΕΛΑ| servings=|8-10| prep_time=|20M| total_time=|1H| summary=|Made@Home με την Ντίνα – 20/01/2018| print=|yes| ingredients=|Για τη βάση;2 φακέλους τριμμένο μπισκότο Γιώτης;200 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου;Για τις κρέμες;2 φακέλους άνθος αραβοσίτου στιγμής μπισκότο Γιώτης;2 φακέλους άνθος αραβοσίτου στιγμής καραμέλα Γιώτης;1400 ml γάλα;80 ml σιρόπι καραμέλας Γιώτης;Για τη διακόσμηση;σιρόπι καραμέλας Γιώτης;80 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα, χοντροσπασμένα| ]Για τη βάση: Σε ένα μπολ βάζουμε το τριμμένο μπισκότο, το βούτυρο και δουλεύουμε με τα χέρια μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Στρώνουμε μια ταρτιέρα με διάφανη μεμβράνη και με τις παλάμες μας στρώνουμε το μείγμα να απλώσει σε όλη την ταρτιέρα (βάση και τοιχώματα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τις κρέμες.;Για τις κρέμες: Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τους δύο φακέλους άνθος αραβοσίτου στιγμής με γεύση μπισκότο και τα 700 ml γάλα. Χτυπάμε καλά με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα και την αδειάζουμε σε ένα καθαρό μπολ.;Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τους δύο φακέλους άνθος αραβοσίτου στιγμής καραμέλας με το υπόλοιπο γάλα και χτυπάμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Προσθέτουμε το σιρόπι καραμέλας και συνεχίζουμε μέχρι να ενωθεί με την κρέμα.;Βγάζουμε την ταρτιέρα από το ψυγείο και ρίχνουμε εναλλάξ τις δύο κρέμες.;Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να παγώσουν οι κρέμες.;Γαρνίρουμε με τα φουντούκια και έξτρα σιρόπι καραμέλας.;Σερβίρουμε αμέσως.[/lt_recipe] -->

Made@Home με την Ντίνα – 20/01/2018

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 1 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 22 λεπτά.
Servings 8
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Made@Home με την Ντίνα – 20/01/2018
Υλικά
    Για τη βάση
    Για τις κρέμες
    Για τη διακόσμηση
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 2 φακέλους τριμμένο μπισκότο Γιώτης
  • 200 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 φακέλους άνθος αραβοσίτου στιγμής μπισκότο Γιώτης
  • 2 φακέλους άνθος αραβοσίτου στιγμής καραμέλα Γιώτης
  • 1400 ml γάλα
  • 80 ml σιρόπι καραμέλας Γιώτης
  • σιρόπι καραμέλας Γιώτης
  • 80 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα, χοντροσπασμένα
Οδηγίες
    Για τη βάση:
  1. blank Σε ένα μπολ βάζουμε το τριμμένο μπισκότο, το βούτυρο και δουλεύουμε με τα χέρια μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Στρώνουμε μια ταρτιέρα με διάφανη μεμβράνη και με τις παλάμες μας στρώνουμε το μείγμα να απλώσει σε όλη την ταρτιέρα (βάση και τοιχώματα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τις κρέμες.
  2. Για τις κρέμες:
  3. blank Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τους δύο φακέλους άνθος αραβοσίτου στιγμής με γεύση μπισκότο και τα 700 ml γάλα. Χτυπάμε καλά με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα και την αδειάζουμε σε ένα καθαρό μπολ.
  4. blankΒάζουμε στον κάδο του μίξερ τους δύο φακέλους άνθος αραβοσίτου στιγμής καραμέλας με το υπόλοιπο γάλα και χτυπάμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Προσθέτουμε το σιρόπι καραμέλας και συνεχίζουμε μέχρι να ενωθεί με την κρέμα.
  5. blankΒγάζουμε την ταρτιέρα από το ψυγείο και ρίχνουμε εναλλάξ τις δύο κρέμες.
  6. blankΣκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να παγώσουν οι κρέμες.
  7. blankΓαρνίρουμε με τα φουντούκια και έξτρα σιρόπι καραμέλας.
  8. blankΣερβίρουμε αμέσως.
Keywords: ταρτα μπισκοτο καραμελα

Σας ευχαριστώ!