Print Options:

σαλατα με τριβελι ολικης, αβοκαντο & πετιμεζι

σαλατα με τριβελι ολικης, αβοκαντο & πετιμεζι
\n

<!-- [lt_recipe name=| ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΡΙΒΕΛΙ ΟΛΙΚΗΣ, ΑΒΟΚΑΝΤΟ & ΠΕΤΙΜΕΖΙ| servings=|6| prep_time=|20M| cook_time=|| summary=| Σαλάτα ή κυρίως πιάτο; Εσείς αποφασίζετε… Πολύ χορταστική σαλάτα χωρίς πολλές θερμίδες που μπορείτε να απολαύσετε και σαν ελαφρύ γεύμα ή βραδινό. | print=|yes| ingredients=| Για τη σαλάτα ;250 γρ. Τριβέλι ολικής άλεσης Ήλιος ;250 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση;100 γρ. φύλλα ρόκας;1 αβοκάντο, καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια;1 κόκκινο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες;¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο;¼ ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο;Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι;Για την βινεγκρέτ;80 ml πετιμέζι Dina Nikolaou;100 ml ελαιόλαδο;1 κουτ. γλυκού ξύδι βαλσάμικο;1 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon;Αλάτι | ] Σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζω το τριβέλι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Το σουρώνω και το κρυώνω καλά με τρεχούμενο νερό. Το αφήνω στο σουρωτήρι να στραγγίξει καλά. ;Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζω τα ντοματίνια, τη ρόκα, το κρεμμύδι, το αβοκάντο και τα μυρωδικά. Προσθέτω το τριβέλι, αλατοπιπερώνω και αφήνω στην άκρη. ;Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω με πηρούνι τα υλικά της βινεγκρέτ. Ραντίζω τη σαλάτα και ανακατεύω. Σερβίρω αμέσως.[/lt_recipe] -->

\n

Σαλάτα ή κυρίως πιάτο; Εσείς αποφασίζετε… Πολύ χορταστική σαλάτα χωρίς πολλές θερμίδες που μπορείτε να απολαύσετε και σαν ελαφρύ γεύμα ή βραδινό.

Ratings 5 from 1 votes
Cooking Method
Courses
Δυσκολία Intermediate
Time
Prep Time: 20 mins Rest Time: 1 min Total Time: 21 mins
Servings 6
Best Season Suitable throughout the year
Description
Σαλάτα ή κυρίως πιάτο; Εσείς αποφασίζετε… Πολύ χορταστική σαλάτα χωρίς πολλές θερμίδες που μπορείτε να απολαύσετε και σαν ελαφρύ γεύμα ή βραδινό.
Υλικά
    Για τη σαλάτα
    Για την βινεγκρέτ
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 250 γρ. Τριβέλι ολικής άλεσης Ήλιος
  • 250 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 100 γρ. φύλλα ρόκας
  • 1 αβοκάντο, καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
  • 1 κόκκινο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ¼ ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 80 ml πετιμέζι Dina Nikolaou
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • Αλάτι
Instructions
    Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
  1. blank Σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζω το τριβέλι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Το σουρώνω και το κρυώνω καλά με τρεχούμενο νερό. Το αφήνω στο σουρωτήρι να στραγγίξει καλά.
  2. blankΣε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζω τα ντοματίνια, τη ρόκα, το κρεμμύδι, το αβοκάντο και τα μυρωδικά. Προσθέτω το τριβέλι, αλατοπιπερώνω και αφήνω στην άκρη.
  3. blankΣε ένα μικρό μπολ ανακατεύω με πηρούνι τα υλικά της βινεγκρέτ. Ραντίζω τη σαλάτα και ανακατεύω. Σερβίρω αμέσως.

Σας ευχαριστώ!