Δείτε εδώ πώς φτιάχνουμε ένα κοκτέιλ metaxa sour.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύω το τυρί κρέμα, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
Κόβω το αβοκάντο στη μέση, αφαιρώ τον πυρήνα και τη φλοίδα και κόβω σε λεπτές μακριές φέτες.
Ραντίζω με το χυμό λεμονιού και αφήνω στην άκρη.
Πλένω καλά το αγγούρι, το κόβω στη μέση και με ένα κουταλάκι αφαιρώ τους σπόρους στο κέντρο. Κόβω σε λεπτές μακριές λωρίδες.
Απλώνω ένα μεγάλο κομμάτι μεμβράνη στον πάγκο της κουζίνας και στρώνω εκεί τις φέτες σολομού μέχρι να δημιουργήσω ένα παραλληλόγραμμο όσο γίνεται πιο ίσιο.
Αλείφω σε όλη την επιφάνεια το μείγμα του τυριού. Βάζω στο κέντρο τις φέτες αβοκάντο και αγγουριού και τυλίγω σε σφιχτό ρολάκι με τη βοήθεια της μεμβράνη.
Αφήνω το ρολό στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά.
Λίγο πριν το σερβίρισμα, αφαιρώ τη μεμβράνη, κόβω σε ρολάκια και πασπαλίζω με σουσάμι και λίγο ψιλοκομμένο άνηθο.
Σας ευχαριστώ!