Print Options:

Ρολάκια σολομού με αβοκάντο και αγγούρι

Ρολάκια σολομού με αβοκάντο και αγγούρι
Ratings 5 from 1 votes
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 15 15 mins Cook Time: 1 1 min Rest Time: 60 60 mins Total Time: 1 hr 16 mins
Servings 8
Best Season Suitable throughout the year
Description

Δείτε εδώ πώς φτιάχνουμε ένα κοκτέιλ metaxa sour.

Για αυτά τα πεντανόστιμα ρολάκια με σολομό θα χρειαστούμε
  • 150 grams καπνιστό σολομό
  • 80 grams τύρι κρέμα
  • 1 tablespoon ελαιόλαδο
  • 0.5 teaspoons σκόρδο (σε σκόνη)
  • 5 cloves σχοινόπρασο (ψιλοκομμένο)
  • 0.5 λεμόνι (στυμμένο σε χυμό)
  • 1 αβοκάντο
  • 1 αγγούρι (μέτριου μεγέθους)
  • 2 tablespoons σουσάμι
  • 1 pinch αλάτι
  • 1 pinch πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Ανακατεύω τα υλικά

    Σε ένα μπολάκι ανακατεύω το τυρί κρέμα, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. 

  2. Ετοιμάζω το αβοκάντο

    Κόβω το αβοκάντο στη μέση, αφαιρώ τον πυρήνα και τη φλοίδα και κόβω σε λεπτές μακριές φέτες. 

  3. Ραντίζω με το χυμό λεμονιού

    Ραντίζω με το χυμό λεμονιού και αφήνω στην άκρη.

  4. Ετοιμάζω το αγγούρι

    Πλένω καλά το αγγούρι, το κόβω στη μέση και με ένα κουταλάκι αφαιρώ τους σπόρους στο κέντρο. Κόβω σε λεπτές μακριές λωρίδες.

  5. Στρώνω το σολομό

    Απλώνω ένα μεγάλο κομμάτι μεμβράνη στον πάγκο της κουζίνας και στρώνω εκεί τις φέτες σολομού μέχρι να δημιουργήσω ένα παραλληλόγραμμο όσο γίνεται πιο ίσιο. 

  6. Προσθέτω τυρί και αβοκάντο

    Αλείφω σε όλη την επιφάνεια το μείγμα του τυριού.  Βάζω στο κέντρο τις φέτες αβοκάντο και αγγουριού και τυλίγω σε σφιχτό ρολάκι με τη βοήθεια της μεμβράνη.

  7. Αναμονή

    Αφήνω το ρολό στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά.

  8. Σερβίρισμα

    Λίγο πριν το σερβίρισμα, αφαιρώ τη μεμβράνη, κόβω σε ρολάκια και πασπαλίζω με σουσάμι και λίγο ψιλοκομμένο άνηθο.

Keywords: ρολάκια, σολομός, γιορτινό, κοκτέιλ

Σας ευχαριστώ!