Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

πιτσα χαρουπιου με λουκανικο & σπανακι

πιτσα χαρουπιου με λουκανικο & σπανακι
\n

<!-- [lt_recipe name=|ΠΙΤΣΑ ΧΑΡΟΥΠΙΟΥ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ & ΣΠΑΝΑΚΙ| servings=|2 μεγάλες πίτσες| prep_time=|30M| cook_time=|30M| summary=| Η ποσότητα είναι αρκετή για 2 μεγάλες πίτσες. Εσείς μπορείτε να τη διαιρέσετε και να φτιάξετε μια μεγάλη πίτσα. Το αλεύρι χαρουπιού είναι πολύ υγιεινό και ιδιαίτερο. Δοκιμάστε το και σε γλυκές παρασκευές που σου δίνει έντονες «νότες» σοκολάτας.| print=|yes| ingredients=|Για τη ζύμη ;1 κιλό αλεύρι χαρουπιού, Μύλοι Δάκου + λίγο επιπλέον για το ζύμωμα ;600 ml νερό χλιαρό ;40 γρ. μαγιά νωπή ;10 γρ. αλάτι ;10 γρ. ζάχαρη καστανή ;100 γρ. λιναρόσπορους ; 2 κουτ. σούπας Lurpak soft light + επιπλέον για το άλειμμα των λαμαρινών ; 1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο ;Για την γέμιση ;400 γρ. λουκάνικο a la ελληνικά, Μουταβελής, κομμένο σε φέτες ;400 γρ. σπανάκι Bonduelle ;50 γρ. Lurpak soft light ;300 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla ;200 γρ. Havarti Arla ;300 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση ;φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα ;αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι | ]Για τη ζύμη: Βάζω σε ένα μπολ τη μαγιά με λίγο από το μετρημένο νερό και ανακατεύω για να διαλυθεί. Την αφήνω στην άκρη για 10 λεπτά. Βάζω σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι και προσθέτω το μείγμα της μαγιάς. Προσθέτω τη ζάχαρη, και λίγο από το νερό και ξεκινάω να ζυμώνω. Προσθέτω το αλάτι, το Lurpak, το θυμάρι και το λιναρόσπορο και μόλις σκορπίσουν στο μείγμα προσθέτω και το υπόλοιπο νερό. Αδειάζω το μείγμα στον πάγκο της κουζίνας, πασπαλίζω με λίγο αλεύρι και ζυμώνω με τα χέρια μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή και ελαστική ζύμη. ;Kόβω τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Βουτυρώνω με αρκετό Lurpak soft, 2 λαμαρίνες του φούρνου και ανοίγω τις 2 ζύμες σε φύλλα ανάλογα με το μέγεθος των ταψιών. Στρώνω τις ζύμες στις λαμαρίνες και τις αφήνω στην άκρη για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν. ;Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το Lurpak soft να ζεσταθεί. Ρίχνω το σπανάκι και το σοτάρω σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά και αδειάζω το σπανάκι σε σουρωτήρι να στραγγίξει. ;Για τις πίτσες: Μοιράζω το σπανάκι στις δύο πίτσες και το απλώνω να σκορπίσει σε όλη την επιφάνεια. Με ένα κουτάλι μοιράζω το τυρί κρέμα και το απλώνω. Σκορπίζω τα λουκάνικα, τα ντοματίνια και τις φέτες Havarti κομμένες σε λωρίδες. Πασπαλίζω με θυμάρι και βασιλικό και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά. [/lt_recipe] -->

\n

Η ποσότητα είναι αρκετή για 2 μεγάλες πίτσες. Εσείς μπορείτε να τη διαιρέσετε και να φτιάξετε μια μεγάλη πίτσα. Το αλεύρι χαρουπιού είναι πολύ υγιεινό και ιδιαίτερο. Δοκιμάστε το και σε γλυκές παρασκευές που σου δίνει έντονες «νότες» σοκολάτας.

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method ,
Cuisine
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 30 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 1 ώρα 1 λεπτό
Servings 2
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Η ποσότητα είναι αρκετή για 2 μεγάλες πίτσες. Εσείς μπορείτε να τη διαιρέσετε και να φτιάξετε μια μεγάλη πίτσα. Το αλεύρι χαρουπιού είναι πολύ υγιεινό και ιδιαίτερο. Δοκιμάστε το και σε γλυκές παρασκευές που σου δίνει έντονες «νότες» σοκολάτας.
Υλικά
    Για τη ζύμη
    Για την γέμιση
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 1 κιλό αλεύρι χαρουπιού, Μύλοι Δάκου + λίγο επιπλέον για το ζύμωμα
  • 600 ml νερό χλιαρό
  • 40 γρ. μαγιά νωπή
  • 10 γρ. αλάτι
  • 10 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 100 γρ. λιναρόσπορους
  • 2 κουτ. σούπας Lurpak soft light + επιπλέον για το άλειμμα των λαμαρινών
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. λουκάνικο a la ελληνικά, Μουταβελής, κομμένο σε φέτες
  • 400 γρ. σπανάκι Bonduelle
  • 50 γρ. Lurpak soft light
  • 300 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 200 γρ. Havarti Arla
  • 300 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
    Για τη ζύμη:
  1. blankΒάζω σε ένα μπολ τη μαγιά με λίγο από το μετρημένο νερό και ανακατεύω για να διαλυθεί. Την αφήνω στην άκρη για 10 λεπτά. Βάζω σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι και προσθέτω το μείγμα της μαγιάς. Προσθέτω τη ζάχαρη, και λίγο από το νερό και ξεκινάω να ζυμώνω. Προσθέτω το αλάτι, το Lurpak, το θυμάρι και το λιναρόσπορο και μόλις σκορπίσουν στο μείγμα προσθέτω και το υπόλοιπο νερό. Αδειάζω το μείγμα στον πάγκο της κουζίνας, πασπαλίζω με λίγο αλεύρι και ζυμώνω με τα χέρια μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή και ελαστική ζύμη.
  2. blankKόβω τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Βουτυρώνω με αρκετό Lurpak soft, 2 λαμαρίνες του φούρνου και ανοίγω τις 2 ζύμες σε φύλλα ανάλογα με το μέγεθος των ταψιών. Στρώνω τις ζύμες στις λαμαρίνες και τις αφήνω στην άκρη για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν.
  3. Για τη γέμιση:
  4. blank Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το Lurpak soft να ζεσταθεί. Ρίχνω το σπανάκι και το σοτάρω σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά και αδειάζω το σπανάκι σε σουρωτήρι να στραγγίξει.
  5. Για τις πίτσες:
  6. blank Μοιράζω το σπανάκι στις δύο πίτσες και το απλώνω να σκορπίσει σε όλη την επιφάνεια. Με ένα κουτάλι μοιράζω το τυρί κρέμα και το απλώνω. Σκορπίζω τα λουκάνικα, τα ντοματίνια και τις φέτες Havarti κομμένες σε λωρίδες. Πασπαλίζω με θυμάρι και βασιλικό και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά.
Keywords: πιτσα χαρουπιου λουκανικο σπανακι

Σας ευχαριστώ!