Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

μπουτακια κοτοπουλου με μουσταρδα και νιφαδες καλαμποκιου

μπουτακια κοτοπουλου με μουσταρδα και νιφαδες καλαμποκιου

Made @ Home με την Ντίνα – 27/01/2018

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 45 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 1 ώρα 1 λεπτό
Servings 2
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Made @ Home με την Ντίνα – 27/01/2018
Υλικά
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 5 μπουτάκια κοτόπουλο, χωρίς δέρμα
  • 400 ml κρέμα γάλακτος Arla με 36% λιπαρά
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα gluten free Contito
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά
  • 300 γρ. νιφάδες καλαμποκιού, τριμμένες με τα χέρια για να γίνουν σαν χοντρά ψίχουλα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Γιώτης
  • 3 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
    Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
  1. blankΣε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα και την πάπρικα. Αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια και τα βυθίζουμε μέσα στο μείγμα της κρέμας. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  2. blankΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  3. blankΒάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, σε ένα δεύτερο τα αυγά και σε ένα τρίτο τις νιφάδες καλαμποκιού.
  4. blankΒουτάμε ένα ένα τα μπουτάκια πρώτα στο αλεύρι, κατόπιν στα χτυπημένα αυγά και τέλος στις νιφάδες.
  5. blankΜεταφέρουμε τα μπουτάκια σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 40-45 μέχρι να ροδίσουν.
  6. blankΣερβίρουμε τα μπουτάκια με μια φρέσκια πράσινη σαλάτα και μουστάρδα.
Keywords: μπουτακια κοτοπουλου μουσταρδα νιφαδες κμποκιου

Σας ευχαριστώ!