Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

αβγοφετες με κρεμα cheesecake & καραμελωμενες μπανανες

αβγοφετες με κρεμα cheesecake & καραμελωμενες μπανανες
<!-- [lt_recipe name=|ΑΒΓΟΦΕΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ CHEESECAKE & ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΕΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ| servings=|4| prep_time=|20M| cook_time=|15M| total_time=|15M| summary=|Made @ Home με την Ντίνα – 27/01/2018| print=|yes| ingredients=|Για τις αβγόφετες;4 χοντρές φέτες από μπαγιάτικο τσουρέκι;400 ml κρέμα γάλακτος;3 αυγά;50 γρ. βούτυρο;250 ml σιρόπι καραμέλας Γιώτης;Για την κρέμα cheesecake;1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση cheesecake, Γιώτης;500 ml κρύο γάλα;Για τις καραμελωμένες μπανάνες;3 ώριμες μπανάνες, κομμένες σε φετάκια;100 γρ. βούτυρο;100 γρ. καστανή ζάχαρη Fytro;100 ml σιρόπι καραμέλας Γιώτης| ]Για τις αβγόφετες: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος.;Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε στη μέση τις φέτες τσουρεκιού, δημιουργώντας μια τσέπη. Γεμίζω την «τσέπη» με σιρόπι καραμέλας και πιέζουμε για να απορροφηθεί όσο γίνεται περισσότερο.;Βάζουμε τις γεμιστές φέτες τσουρεκιού μέσα στο μπολ με τα αυγά και την κρέμα και τις αφήνουμε για 10-15 λεπτά να «τραβήξουν» καλά.;Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι με το βούτυρο.;Απλώνουμε τις φέτες τσουρεκιού στο ταψάκι και ψήνουμε για 15 λεπτά.;Για τις μπανάνες: Βάζουμε το βούτυρο σε ένα wok να ζεσταθεί καλά. Ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη και αφήνουμε να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσει. Προσθέτουμε τις μπανάνες και το σιρόπι καραμέλας και ψήνουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.;Για την κρέμα: Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το γάλα και την κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση cheesecake. Χτυπάμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.;Σερβίρουμε τις αβγόφετες με την κρέμα cheesecake και τις καραμελωμένες μπανάνες.[/lt_recipe] -->

Made @ Home με την Ντίνα – 27/01/2018

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 15 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 36 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Made @ Home με την Ντίνα – 27/01/2018
Υλικά
    Για τις αβγόφετες
    Για την κρέμα cheesecake
    Για τις καραμελωμένες μπανάνες
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 4 χοντρές φέτες από μπαγιάτικο τσουρέκι
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 αυγά
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 250 ml σιρόπι καραμέλας Γιώτης
  • 1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση cheesecake, Γιώτης
  • 500 ml κρύο γάλα
  • 3 ώριμες μπανάνες, κομμένες σε φετάκια
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη Fytro
  • 100 ml σιρόπι καραμέλας Γιώτης
Οδηγίες
    Για τις αβγόφετες:
  1. blank Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος.
  2. blankΜε ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε στη μέση τις φέτες τσουρεκιού, δημιουργώντας μια τσέπη. Γεμίζω την «τσέπη» με σιρόπι καραμέλας και πιέζουμε για να απορροφηθεί όσο γίνεται περισσότερο.
  3. blankΒάζουμε τις γεμιστές φέτες τσουρεκιού μέσα στο μπολ με τα αυγά και την κρέμα και τις αφήνουμε για 10-15 λεπτά να «τραβήξουν» καλά.
  4. blankΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι με το βούτυρο.
  5. blankΑπλώνουμε τις φέτες τσουρεκιού στο ταψάκι και ψήνουμε για 15 λεπτά.
  6. Για τις μπανάνες:
  7. blank Βάζουμε το βούτυρο σε ένα wok να ζεσταθεί καλά. Ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη και αφήνουμε να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσει. Προσθέτουμε τις μπανάνες και το σιρόπι καραμέλας και ψήνουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
  8. Για την κρέμα:
  9. blank Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το γάλα και την κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση cheesecake. Χτυπάμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  10. blankΣερβίρουμε τις αβγόφετες με την κρέμα cheesecake και τις καραμελωμένες μπανάνες.
Keywords: αβγοφετες κρεμα cheesecake καραμελωμενες μπανανες

Σας ευχαριστώ!