<!-- [lt_recipe name=|ΑΒΓΟΦΕΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ CHEESECAKE & ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΕΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ| servings=|4| prep_time=|20M| cook_time=|15M| total_time=|15M| summary=|Made @ Home με την Ντίνα – 27/01/2018| print=|yes| ingredients=|
Για τις αβγόφετες;4 χοντρές φέτες από μπαγιάτικο τσουρέκι;400 ml κρέμα γάλακτος;3 αυγά;50 γρ. βούτυρο;250 ml σιρόπι καραμέλας Γιώτης;
Για την κρέμα cheesecake;1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση cheesecake, Γιώτης;500 ml κρύο γάλα;
Για τις καραμελωμένες μπανάνες;3 ώριμες μπανάνες, κομμένες σε φετάκια;100 γρ. βούτυρο;100 γρ. καστανή ζάχαρη Fytro;100 ml σιρόπι καραμέλας Γιώτης| ]
Για τις αβγόφετες: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος.;Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε στη μέση τις φέτες τσουρεκιού, δημιουργώντας μια τσέπη. Γεμίζω την «τσέπη» με σιρόπι καραμέλας και πιέζουμε για να απορροφηθεί όσο γίνεται περισσότερο.;Βάζουμε τις γεμιστές φέτες τσουρεκιού μέσα στο μπολ με τα αυγά και την κρέμα και τις αφήνουμε για 10-15 λεπτά να «τραβήξουν» καλά.;Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι με το βούτυρο.;Απλώνουμε τις φέτες τσουρεκιού στο ταψάκι και ψήνουμε για 15 λεπτά.;
Για τις μπανάνες: Βάζουμε το βούτυρο σε ένα wok να ζεσταθεί καλά. Ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη και αφήνουμε να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσει. Προσθέτουμε τις μπανάνες και το σιρόπι καραμέλας και ψήνουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.;
Για την κρέμα: Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το γάλα και την κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση cheesecake. Χτυπάμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.;Σερβίρουμε τις αβγόφετες με την κρέμα cheesecake και τις καραμελωμένες μπανάνες.[/lt_recipe] -->
Made @ Home με την Ντίνα – 27/01/2018