Ήρθε ή ώρα να σας συστήσω ακόμη ένα αστέρι της Γαλλικής γαστρονομίας! Για τον Mathieu Pacaud, η μοίρα του ήταν προδιαγεγραμμένη αφού από «κούνιας» ζούσε με εικόνες υψηλής γαστρονομίας.
Με πατέρα τον Bernard Pacaud, σεφ του εστιατορίου L’Ambroisie, με 3 αστέρια Michelin από το 1988, ο Mathieu Pacaud αποφασίζει στα 15 του πως ήρθε η ώρα να ασχοληθεί και εκείνος πιο σοβαρά με τη μαγειρική και ξεκινά στις κουζίνες του Benoît Guichard στο εστιατόριο Jamin (πρώην μαθητή του μεγάλου Robuchon). Στη συνέχεια έγινε μέλος της ομάδας του Eric Briffard στο Plaza Athénée.
Οι ρίζες του όμως από τη Κορσική τον κάνουν να επιστρέψει πίσω το 2003 στο εστιατόριο Ambroisie, δίπλα στον πατέρα του. Ξεκινά από το πρώτο σκαλί και σιγά σιγά με ατελείωτες ώρες δουλειάς και πρωτότυπες δημιουργίες καταφέρνει να γίνει σεφ στα 28 του.
Και δεν σταματά εδώ, αφού ο Mathieu Pacaud αναλαμβάνει στα τέλη του 2016 έναν άλλο δυνατό και ιστορικό θεσμό στο Παρίσι: το διάσημο εστιατόριο Divellec.
Οι ρίζες του δυνατές, αφήνοντας για λίγο το Παρίσι, αποφασίζει να ανοίξει ένα εξαιρετικό εστιατόριο για τους καλοκαιρινούς μήνες στην καρδιά του κτήματος του Murtoli στη Κορσική. Θέλει με αυτό το τρόπο να αξιοποιήσει τα τοπικά προϊόντα σε ένα πολυτελές περιβάλλον.
Αρχές του 2018, ο Mathieu Pacaud αποφασίζει να δουλέψει σκληρά στην πρόσφατη του αγορά, το θρυλικό Apicius, ένα άλλο μεγάλο εστιατόριο, το οποίο βρίσκεται κοντά στα Ηλύσια Πεδία.
Μη το χάσετε λοιπόν αν είστε Παρίσι μπείτε στο https://www.mathieu-pacaud.com και επιλέξετε σε ποιο εστιατόριο θα έχετε την πιο αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία!
Το apicius 20, rue d’Artois 75008 Paris
Το Divellec 18, rue Fabert 75007 Paris
To L’Ambroisie Macau στο ξενοδοχείο « The 13 »
La Table de la Ferme Vallée de l’Ortolo 20100 Sartène
Anne 28, place des Vosges 75003 Paris