Site icon Ντίνα Νικολάου

10 tips για επιτυχημένους κουραμπιέδες

10 tips για επιτυχημένους κουραμπιέδες

10 tips για επιτυχημένους κουραμπιέδες

Ο δυνατός αντίπαλος του μελομακάρονου που και μόνο στην όψη του, μας έρχονται στο μυαλό, Χριστούγεννα, χιονισμένα βουνά, τζάκι… Ο κουραμπιές πήρε το όνομά του από τον από το τούρκικο Kurabiye, που σημαίνει μπισκότο από αλεύρι, βούτυρο και ζάχαρη. Πρόσφυγες Μικρασιάτες από την Καρβάλη της Καππαδοκίας, δημιούργησαν στην Καβάλα τη Νέα Καρβάλη και μετέφεραν την παραδοσιακή συνταγή κάνοντάς τους διάσημους σε όλη την Ελλάδα. Για να τους φτιάξετε σωστά, θα πρέπει να ακολουθήσετε λίγα αλλά ουσιαστικά βήματα που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τους πιο επιτυχημένους, τριφτούς και μυρωδάτους κουραμπιέδες.

.

Κουραμπιέδες δίχρωμοι

Οι κουραμπιέδες, παραδοσιακά, χρειάζονται μόνο καλό βούτυρο, αμύγδαλο και αλεύρι. Εγώ σας έχω μια πιο μοντέρνα εκδοχή τους με κακάο που τους δίνει τρομερή, σοκολατένια γεύση.

.

.

Κουραμπιέδες σοκολατένιοι με αμύγδαλα

Για τους κουραμπιέδες αναζητήστε ένα καλής ποιότητας κακάο χωρίς ζάχαρη. Το σωστό κακάο θα δώσει σοκολατένια γεύση και ωραίο, σκούρο χρώμα.

.

Καλή επιτυχία!

Exit mobile version