Site icon Ντίνα Νικολάου

Στην παραδεισένια Αμμουλιανή Χαλκιδικής

Στην παραδεισένια Αμμουλιανή Χαλκιδικής

Στην παραδεισένια Αμμουλιανή Χαλκιδικής

Η Αμμουλιανή είναι το μοναδικό κατοικημένο νησί της Χαλκιδικής (4,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα), καταπράσινο, γραφικό, γεμάτο μοναδικές παραλίες για κάθε γούστο.

Σε 15 λεπτά με ferry boats που ξεκινούν από την Τρυπητή φτάνετε στο μικρό παράδεισο της Βόρειας Χαλκιδικής που ονομάζεται ΑΜΜΟΥΛΙΑΝΗ, ειδυλλιακός συνδυασμός χρυσής και ψιλής αμμουδιάς, γαλαζοπράσινης θάλασσας, βλάστησης και γιγαντόσχημων βράχων.

Μαγειρέψαμε στην ταβέρνα του Τζανή με τον chef του Κοσμά Αναστασιάδη δίπλα στη θάλασσα.

Με τον Τζανή Χιώτη που η κουζίνα του φημίζεται για την ποιότητα της πρώτης ύλης, τα φρέσκα ψάρια και τις ωραίες παραδοσιακές γεύσεις. (Εστιατόριο Τζανής: 2377051322)

Με το ψαροκάικο του καπετάν Στέλιου περιηγηθήκαμε στο κόλπο του Αγίου Όρους, στα Γαιδουρονήσια, στο Τηγάνι, στο Ποντίκι και σε άλλες παραλίες της Αμμουλιανής και απολαύσαμε τη τέλεια κακαβιά που ετοιμάσαμε εν πλω.

Με τον καπετάν Στέλιο και τον σκηνοθέτη Θανάση Μίληση.

Όλοι στο αλιευτικό για την κακαβιά, ακόμη και ο μικρός εγγονός του καπετάν Στέλιου.

Η κακαβιά κοχλάζει…

Η ώρα για το λεμονάκι…

Έτοιμη η κακαβιά, καλή μας όρεξη!

Επόμενος σταθμός στο κάμπινγκ ΑΛΥΚΕΣ και στη πανέμορφη παραλία.

Στρωμένο το τραπέζι δίπλα στη θάλασσα με τα υλικά για τους ψαροκεφτέδες.

Έτοιμες για μαγειρική «αφρού», ξυπόλητες, γελαστές και απόλυτα καλοκαιρινές.

Ο φακός κατέγραψε την εμπειρία για την εκπομπή μου στο STAR.

Με τις δυο κούκλες φίλες μου -γιαγιά και εγγονή- μαγειρέψαμε ψαροκεφτέδες λαχταριστούς στη παραλία και τους απολαύσαμε καθισμένες στην άμμο.

Exit mobile version