Ποια νομίζετε
πως είναι αυτά; Μήπως σας έρχονται κάποια στο μυαλό ή μήπως είστε από τους
τυχερούς που έχετε δοκιμάσει; Και σε ποιον δεν αρέσει η σαμπάνια που συνοδεύετε
από φουά γκρα και καπνιστό σολομό; Μπορεί να τα έχετε δοκιμάσει έστω μια φορά
σε Χριστούγεννα, γάμους ή ακόμα και γενέθλια!
Το πορτοφόλι του καθενός είναι ιδιαίτερο και προσωπικό και ο καθένας το
ρυθμίζει όπως εκείνος πιστεύει καλύτερα! Ξέρετε όμως πως υπάρχουν ακόμη πιο
ακριβά τρόφιμα από σολομό και χαβιάρι; Και δεν σας κρύβω πως ορισμένοι άνθρωποι
(πλούσιοι… πολύ πλούσιοι) ξοδεύουν πολλά χρήματα καθημερινά για να τα έχουν στο πιάτο τους.
Παρακάτω θα βρείτε τα 10 πιο ακριβά τρόφιμα (τα οποία δύσκολα να τα αντέξει
κάνεις οικονομικά). Σε αυτή την τιμή, σίγουρα μόνο καλά θα είναι!
Kopi Luwak
Εδώ δεν μιλάμε για έναν απλό καφέ! Ο καφές αυτός από την Ινδονησία είναι ο πιο ακριβός και ιδιαίτερος καφές του κόσμου. Η τιμή του φτάνει περίπου τα 1.000 δολάρια το κιλό! Γιατί; Απλά επειδή αυτός ο εξαιρετικός καφές ετοιμάζεται με ένα ιδιαίτερο τρόπο θα έλεγα!
Σαφράν
Δεν μπορούμε όλοι να αποκτήσουμε αυτό το εξαιρετικό πορτοκαλί μπαχαρικό! Και η αλήθεια είναι πως μπορεί να φτάσει περίπου τα 1.500 ευρώ το κιλό. Γιατί; Εφόσον είναι σπάνιο και θέλει πολύ υπομονή κατά τη διάρκεια της συγκομιδή του, με το χέρι.
Χαβιάρι “Almas”
Φυσικά, το χαβιάρι είναι μια από τις λιχουδιές που είναι σε όλους μας γνωστό. Χαβιάρι, βότκα, η τέλεια συμμαχία των αρωμάτων. Υπάρχουν διαφορετικές κατηγορίες χαβιαριών. Μεταξύ των πιο διάσημων, είναι το Almas.
Mouton Rotschild
Δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για γαστρονομία χωρίς να αναφέρει το κρασί που δίνει γεύση στο πιάτο. Φυσικά, υπάρχουν πολλά και αναγνωρισμένα κρασιά.
Καρπούζι Densuke
Αν για μας, το καρπούζι είναι το φθηνό φρούτο του καλοκαιριού, για τους Ιάπωνες μάλλον δεν ισχύει. Η Ιαπωνία έχει την τιμητική της στις σπάνιες τροφές που πολλές φορές αγγίζουν την υπερβολή, μία από αυτές είναι και το καρπούζι densuke. Η αλήθεια είναι πως στην Ιαπωνία, το καρπούζι είναι σπάνιο και πολύ ακριβό.
Πεπόνι Yubari
Άλλο ένα καλοκαιρινό φρούτο που για την Ελλάδα είναι αρκετά φτηνό (και φυσικά πεντανόστιμο). Το πεπόνι Yubari, είναι φρούτο που προκύπτει από ανάμειξη διαφόρων ποικιλιών σπόρων. Το 2008, ένα ζευγάρι αυτής της ποικιλίας πωλήθηκε για 22.872 δολάρια.
Μανιτάρι matsutaké
Το γιαπωνέζικο μανιτάρι matsutake θα μπορούσε να είναι η απάντηση στη λευκή τρούφα, τόσο σε σπανιότητα όσο και σε τιμή. Eίναι από τα είδη εκείνα που έχουν πραγματικά εξαιρετική γεύση, με δυνατά αρώματα δάσους και ξηρών καρπών και πικάντικη επίγευση.
Μοσχαρίσιο κρέας του Kobé
Από την Ιαπωνία και αυτή η ιδιαίτερη φυλή βοοειδών. Το ζώο δέχεται ειδική φροντίδα ώστε η σάρκα του να είναι το καλύτερο και ως εκ τούτου το πιο ακριβό.
Σοκολάτα Knipschildt
Δεν μιλάω για τις μικρές σοκολατίτσες που βρίσκουμε στα περίπτερα! Αν πραγματικά θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας, θα πρέπει να έχετε σπίτι σας τη σοκολάτα Knipschildt, που παίρνει το όνομά της από το όνομα του δανού σοκολατιέ που ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Άσπρη τρούφα της Αλμπας
Θα έλεγα πως η άσπρη τρούφα είναι ένα σπάνιος θησαυρός, και δίνει άρωμα σε όλα τα πιάτα! Μια πραγματική απόλαυση , που όμως έχει, και τσουχτερή τιμή.Η λευκή τρούφα της Alba στην Ιταλία είναι ένα σπάνιο, πολυτελές υλικό.