Site icon Ντίνα Νικολάου

Τα «μικρά» της Ευβοϊκής Ζύμης

Τα «μικρά» της Ευβοϊκής Ζύμης

Τα «μικρά» της Ευβοϊκής Ζύμης

Η ΕΥΒΟΪΚΗ ΖΥΜΗ ξεκίνησε το 1984 στα Ψαχνά Ευβοίας ως μικρή βιοτεχνία, παράγοντας αρχικά, μόνο παραδοσιακά ζυμαρικά. Το ’90, ξεκίνησε την παραγωγή χωριάτικου φύλλου και σταδιακά, επεκτάθηκε στο φύλλο σφολιάτας, τη ζύμη κουρού, το κανταΐφι και τις παραδοσιακές πίτες, τις πίτσες, τα κρουασάν και τα κατεψυγμένα προϊόντα.
Αυτό που τη διαφοροποιηθεί έναντι των άλλων εταιρειών, είναι ότι οι συνταγές είναι παραδοσιακές, με αγνά υλικά και ο τρόπος παραγωγής είναι βασισμένος στις πεπειραμένες νοικοκυρές.
Μέσα στην μεγάλη γκάμα των προϊόντων, αυτά που ξεχωρίζω ιδιαίτερα είναι τα «μικρά» της. Μίνι πιτάκια σε πολλές γεύσεις που καταφέρνουν να γίνουν οι πρωταγωνιστές του μπουφέ και των πάρτι. Το αφράτο φύλλο αλλά και η πλούσια γέμιση τα κάνουν απολαυστικά και σίγουρα τα λατρέψουν όλοι. Καθώς οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι προ των πυλών, και λίγο πολύ, όλοι θα έχουμε κάποια εκδήλωση τα «μικρά» της Ευβοϊκής Ζύμης είναι ότι ακριβώς χρειαζόμαστε για να μας βγάλουν ασπροπρόσωπους.

ΤΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ

Τυροπιτάκια
Τα κλασικότερα όλων, αλλά και τα πλέον αγαπημένα. Τυρένια γέμιση με κρέμα και αφράτη σφολιάτα. Ροδοκόκκινα και λατρεμένα!

Κασεροπιτάκια
Αφράτα πιτάκια με πλούσια γέμιση από αυθεντικό κασέρι, γκούντα και κρέμα μπεσαμέλ.

Ζαμπονοπιτάκια
Τέλεια γέμιση με γκούντα, μπεσαμέλ και χοιρινή ωμοπλάτη.

Λουκανικοπιτάκια
Αφράτη σφολιάτα που «τυλίγει» λουκανικάκια κοκτέιλ. Σίγουρα τα παιδιά θα τα λατρέψουν.

Σπανακοπιτάκια
Φρέσκο σπανάκι, κρεμμύδι, πράσο και άνηθο. Η τέλεια γέμιση για τα κλασικά σπανακοπιτάκια.

ΤΑ ΚΟΥΡΟΥΔΑΚΙΑ

Τυροπιτάκια κουρού
Λατρεύω τα κουρουδάκια με τυρένια κρέμα και μπόλικο σουσάμι. Τραγανά και χρυσαφένια.

Λουκανικοπιτάκια κουρού
Τέλεια τριφτή ζύμη με πεντανόστικα μίνι λουκανικάκια και σουσάμι.

ΟΙ ΓΛΥΚΟΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ

Κρεμοπιτάκια
Αφράτη συμιγδαλόκρεμα με βουτυρένιο άρωμα. Πασπαλίστε τα με κανέλα και άχνη και θα γίνουν τέλεια.

Μηλοπιτάκια
Τα τελειότερα μηλοπιτάκια που έχετε δοκιμάσει. Με πλούσια γέμιση από φρέσκα μήλα. Μόλις βγουν από το φούρνο πασπαλίστε τα με κανέλα και ζάχαρη.

Exit mobile version