Site icon Ντίνα Νικολάου

Στο μακρινό, όμορφο Σίδνεϋ…

Στο μακρινό, όμορφο Σίδνεϋ…

Στο μακρινό, όμορφο Σίδνεϋ…

Επιτέλους επισκέφτηκα την Αυστραλία, δυστυχώς μόνο το Σίδνεϋ και τη γύρω περιοχή… αλλά και το το «Xanthi» και την αγαπημένη μου φίλη Maria Benardis. Μια έμμονη ιδέα έγινε πραγματικότητα…
IMG_1285

Αυστραλία, ανάμεσα στον Ινδικό και Ειρηνικό Ωκεανό, η μικρότερη ήπειρος, ένας προορισμός που σίγουρα αξίζει τον κόπο και την απόσταση.

Η όπερα του Σίδνεϋ είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης. Ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Αυστραλίας. Το περιβάλλει η θάλασσα και από τις τρεις πλευρές ενώ οι στέγες του σχεδιάστηκαν ειδικά για να θυμίζουν γιγάντια πανιά ιστιοφόρου πλοίου.

Μια πόλη μέσα στο νερό…

Τα μοναδικά water taxis του Σίδνεϋ…

Απολαμβάνοντας τις αναρίθμητες παραλίες του Σίδνεϋ. Οι φωτογραφίες είναι το Νοέμβριο, όπου η πόλη είχε στολιστεί για τα Χριστούγεννα αλλά οι παραλίες ήταν γεμάτες, άρχιζε το καλοκαίρι. Χριστούγεννα με μαγιό κάνουν οι Αυστραλοί.
 

Μια βόλτα με υδροπλάνο είναι ο καλύτερος τρόπος να απολαύσεις τις ομορφιές του Σίδνεϋ και των γύρω περιοχών.

Στο Σίδνεϋ ΛΑΤΡΕΨΑ…
…τα λουλούδια, τα φρούτα, τα λαχανικά…

ΞΕΣΗΚΩΣΑ…
…άπειρα βιβλία και περιοδικά μαγειρικής.

ΧΑΖΟΛΟΓΗΣΑ…
…στο Queen Victoria Bulding (απίθανο κτίριο του 19ου αιώνα) και σε άλλα εμπορικά κέντρα.

ΠΕΡΠΑΤΗΣΑ…
…ώρες ατέλειωτες και χόρτασα την πόλη και τα αξιοθέατα της.

Λέτε να είναι αυτόχθονες Αυστραλοί από τις φυλές Αρούντα και Μπρουμ;

ΕΘΙΣΤΗΚΑ...
…στα καλύτερα dumpling που έχω δοκιμάσει ever: DIN TAI FUNG…

Δεν είναι εργαστήριο χημικών, είναι απλά οι κουζίνες DIN TAI FUNG με τους ασιάτες μάγειρες που φτιάχνουν φρέσκα dumpling, όλη τη διαδικασία μπροστά στα μάτια μας, ζύμη, γέμιση, ποσάρισμα. Εμπειρία!

ΠΗΓΑ…
…σε ζωολογικό κήπο και είδα καγκουρώ, φασκολώμυς, ορνιθόρηχους, κροκοδειλάκια και φυσικά τα αγαπησιάρικα κοάλα (ξέρετε αυτές τις φατσούλες που κοιμούνται 18-22 ώρες το 24ωρο!!!)

ΕΚΑΝΑ…
…τις βόλτες μου με το τουριστικό λεωφορείο (από τα αγαπημένα μου)…

ΓΕΥΜΑΤΙΣΑ…
…κρεατοφαγικώς στο The Meat & wine CΟ και μου άρεσε…

ΔΟΚΙΜΑΣΑ…
…ελληνική κουζίνα στο Σίδνεϋ, στο εστιατόριο Xanthi, του David Τσιρέκα. Μια καταπληκτική βραδιά με την καλή μου φίλη Maria Benardis.

Το Xanthi βρίσκεται σε ένα όμορφο εμπορικό κέντρο του Σίδνεϋ, το Westfield.
Οι Αυστραλοί τρελαίνονται για την Ελληνική κουζίνα του David, δημιουργική με έμπνευση την παράδοση, χωρίς γραφικότητες, φολκλόρ και υπερβολές. Εύγε David άξιος πρεσβευτής της Ελληνικής κουζίνας στο μακρινό Σίδνεϋ. Ελπίζω σύντομα να καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε την ιδέα μας «την ανταλλαγή κατσαρόλας για μια βδομάδα», εσύ να μαγειρέψεις στο EVI EVANE στο Παρίσι και εγώ στο  XANTHI  στο Σίδνεϋ.
Τα ωραία πιάτα του David.

Με τον David Tσιρέκα και τη Maria Benardis.

Με τη Maria Benardis

Η Μαρία είναι μια Ελληνίδα της Αυστραλίας που θαυμάζω και αγαπώ.

Είναι σεφ μαγειρικής, συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής με εμφανίσεις στην τηλεόραση της Αυστραλίας και ραδιοφωνική εκμπομπή. Ιδρύτρια της μαγειρικής σχολής Greekalicious που προωθεί και προάγει την Ελληνική κουζίνα με αξιοπρέπεια και όραμα. Όλα αυτά φυσικά, σεμνά και ταπεινά όπως αρμόζει σε όλους τους πραγματικά σπουδαίους. Έξυπνη, χαρισματική, ευγενική, χαμογελαστή, απλή με πάθος για τη χώρα μας, την ιστορία μας, την πολιτιστική μας κληρονομιά. Σε ευχαριστούμε Μαρία, μας κάνεις περήφανους.
Τιμή μου που είμαι φίλη σου.

Exit mobile version