Site icon Ντίνα Νικολάου

ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ… ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗΝ!

ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ… ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗΝ!

ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ… ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗΝ!

Τι ξέρετε για τη σπιρουλίνα; Είναι μια πράσινη μικρό-άλγη που μπορείτε να τη βρείτε στα φαρμακεία ή στα βιολογικά καταστήματα σε μορφή σκόνης, καψουλών ή δισκίων. Έχετε όμως ποτέ σκεφτεί γιατί είναι τόσο ιδιαίτερη; Απλά επειδή αυτό το μικροσκοπικό φύκι είναι γεμάτο ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας…

Σπιρουλίνα: μια σούπερ τροφή
Η σπιρουλίνα είναι λοιπόν μια μικρό-άλγη που ανήκει στην οικογένεια των κυανοβακτηρίων – γνωστή ως μπλε-πράσινο φύκι– τα οποία υπάρχουν στη Γη εδώ και 4 δισεκατομμύρια χρόνια. Αυτό το μικροσκοπικό φύκι (το οποίο οφείλει το όνομά του στο σπειροειδές του σχήμα) που αναπτύσσεται στα ζεστά νερά του Μεξικού, του Τσαντ και των ινδικών λίμνων χρησιμοποιείτε εδώ και πολλά χρόνια ως συμπλήρωμα διατροφής. Στην Ελλάδα σήμερα, παράγεται με καλλιέργεια στη Νιγρίτα του νομού Σερρών, αφού προηγήθηκε μελέτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου σχετικά με την επιλογή καταλληλότητας του τόπου.
Αυτό το μικροσκοπικό φύκι είναι πλούσιο:

Μικρό αλλά… θαυματουργό!
Η σπιρουλίνα είναι ένας μικρός θησαυρός που συγκεντρώνει πολλά θρεπτικά συστατικά που μπορεί να βοηθήσει σε αρκετά προβλήμα.

Τι θα λέγατε λοιπόν να την δοκιμάσετε;

Exit mobile version