Ναι… ναι… το ξέρω ότι μπορεί να φανεί αστείο, να ψάξεις οδηγίες για σωστό μαγείρεμα των ζυμαρικών αλλά, δεν είναι λίγοι, που δεν ξέρουν να το κάνουν με τον σωστό τρόπο. Έτσι, καταλήγουν σε μακαρόνια παραβρασμένα, λασπωμένα, κολλημένα μεταξύ τους.
Τι θα χρειαστείς
• 1 πακέτο σπαγγέτι Νο 6
• αλάτι
Διαδικασία
- Βάζεις μπόλικο νερό (τουλάχιστον 2½-3 λίτρα) σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτεις 2 κουταλιές της σούπας αλάτι. Μη τρομάζεις, δεν θα γίνουν αλμυρά.
- Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό, ρίχνει τα σπαγγέτι και ανακατεύεις για λίγα λεπτά με την πηρούνια μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν και να βυθιστούν στο νερό.
- Τον χρόνο βρασμού θα τον δεις επάνω στο πακέτο των ζυμαρικών, αλλά συνήθως είναι 6-8 λεπτά για τα κλασσικά σπαγγέτι.
- Πριν σουρώσεις τα μακαρόνια, κρατάς 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν για το χρησιμοποιήσεις στη σάλτσα που θα ετοιμάσεις ή ακόμα και αν χρησιμοποιήσεις έτοιμη από βάζο, μπορείς να προσθέσεις λίγο από αυτό το νερό. Θα δεις, ότι το άμυλο που περιέχει θα «δέσει» τέλεια την σάλτσα σου ή θα αραιώσει την έτοιμη.