Η εταιρία ΕΥΒΟΪΚΗ ΖΥΜΗ ΑΒΕΕ ξεκίνησε το 1984 στα Ψαχνά Ευβοίας με την επωνυμία «Ζυμαρικά Ψαχνών», ως μια μικρή προσωπική βιοτεχνία με την παραγωγή παραδοσιακών ζυμαρικών, ακολουθώντας πιστά τις πατροπαράδοτες συνταγές και χρησιμοποιώντας μόνο τα καλύτερα αγνά υλικά, με τον τρόπο των πεπειραμένων νοικοκυρών.
To 1990, ασχολείται με την παραγωγή προϊόντων ζύμης. Σφολιάτα, ζύμη κουρού, κανταΐφι αλλά και φύλλο κρούστας, χωριάτικο, Βηρυτού… έχουν καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να με εντυπωσιάζουν με την σταθερότητα των προϊόντων τους αλλά και την συνέπεια στην ποιότητα. Οι συνταγές τους, παραδοσιακές με αγνά υλικά αλλά και τρόπο παραγωγής βασισμένο στις πεπειραμένες νοικοκυρές.
Το Κιουνεφέ της Ζύμης Ψαχνών το έχω πάντα στην κατάψυξη. Πολλές φορές που χρειάζομαι να προετοιμάσω ένα δείπνο σε λίγο χρόνο και το γλυκό είναι απαραίτητο, με έχει βγάλει από την δύσκολη θέση. Είναι πεντανόστιμο, ελαφρύ και ευπαρουσίαστο για να κλείσει όμορφα το δείπνο. Το συνοδεύω με παγωτό καϊμάκι ή βανίλια αλλά και με φρέσκα, ψιλοκομμένα φρούτα.