Site icon Ντίνα Νικολάου

Κάποια τρόφιμα είναι απαγορευμένα σε άλλες χώρες… τα γνωρίζετε;

Κάποια τρόφιμα είναι απαγορευμένα σε άλλες χώρες… τα γνωρίζετε;

Κάποια τρόφιμα είναι απαγορευμένα σε άλλες χώρες… τα γνωρίζετε;

Ταξιδεύοντας σε πολλά μέρη στο κόσμο λόγω της δουλειάς μου , συχνά ακούω να λένε πως η γαλλική γαστρονομία είναι γνωστή και διάσημη σε όλο τον κόσμο. Αυτό είναι αλήθεια, όμως δεν εμποδίζει ορισμένες χώρες να απαγορεύουν την κατανάλωση μερικών τροφίμων. Παρακάτω θα βρείτε τα 10 τρόφιμα που αγαπάμε πολύ αλλά απαγορεύονται αυστηρά σε άλλες χώρες.

1.Το Kinder Surprise
Δυστυχώς για τα παιδιά της Αμερικής, οι αρχές της χώρας θεωρούν ότι τα παιχνίδια που υπάρχουν στα αυγά Kinder παρουσιάζουν μεγάλο κίνδυνο πνιγμού… Η αλήθεια είναι πως ακούμε πολλά στην Αμερική και πρέπει να προστατεύουμε όσο μπορούμε τα μικρά παιδιά. Μην μου ανησυχείτε όμως μικροί και μεγάλοι εξακολουθούν να έχουν άλλες σοκολάτες εκεί!

2.Το φουά γκρα (foie gras)
Δεν σας κρύβω πως αν λέμε φουά γκρά αμέσως σκεφτόμαστε Χριστούγεννα στη Γαλλία. Απαγορεύεται όμως σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες όπως στην Αυστρία, στη Γερμανία, στην Ιταλία, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο λόγος; Η διαδικασία για να φτιαχτεί το φουά γκρά θεωρείται πολύ σκληρή προς τα ζώα.

3.Το Ροκφόρ (Roquefort)
Όταν πρωτοπήγα στη Γαλλία το πρώτο τυρί που αναζήτησα, ήταν το Roquefort… Αυτό το περίεργο τυρί που πρέπει να είσαι τολμηρός για να το δοκιμάσεις αν δεν το ξέρεις! Φτιάχνετε με πρόβειο γάλα , ελαφρά υγρό και διάστικτο από χαρακτηριστική μπλε μούχλα, της οποίας ο σχηματισμός οφείλεται σε μικρούς μύκητες που δίνουν αυτό το περίεργο χρώμα. Μύκητες σε τυρί; Όχι για τους Αμερικανούς, που το φορολογούνε κιόλας πολύ (300%!) αν το φέρετε μαζί σας στον αμερικανικό έδαφος.

4.Το Vieux Hollande (τυρί)
Πραγματικά, αν λατρεύεις το τυρί δεν θα πρέπει να ζεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εδώ και κάποια χρόνια η αμερικανική κυβέρνηση δεν δέχεται αυτό το τυρί. Ο λόγος; Το τυρί αυτό είναι για τους Αμερικάνους “ακατάλληλο για κατανάλωση”. Σίγουρα εξαιτίας των μικρών μυκητών που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια της ωρίμανσή του …

5.Το μη παστεριωμένο γάλα
Εφόσον το γάλα αυτό δεν έχει υποβληθεί σε καμία επεξεργασία, η βακτηριακή χλωρίδα και τα μικρόβια που περιέχει παραμένουν. Αρκεί λοιπόν αυτό και απαγορεύτε αυστηρά στις ΗΠΑ, στο Καναδά, στην Αυστραλία και στην Σκωτία.

6.Κρέας αλόγου
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε κάποιες πολιτείες των ΗΠΑ, και σε ορισμένες αραβικές χώρες, μην πάτε με όρεξη να φάτε ή να αγοράσετε λουκάνικα ή μπριζόλες αλόγου: το κρέας αυτό απαγορεύεται!

7.Γεμιστή κοιλιά προβάτου (Haggis)
Εάν στους Σκωτσέζους δεν αρέσει το μη παστεριωμένο γάλα, τότε οι Αμερικανοί δεν υποστηρίζουν καθόλου τον haggis, το εθνικό πιάτο των Σκωτσέζων. Πράγματι, εδώ και 40 χρόνια απλά απαγορεύεται αυτό το πιάτο στις ΗΠΑ!

8.Το αψέντι
Το αψέντι είναι ένα απόσταγμα με υψηλή περιεκτικότητα σε οινόπνευμα. Προέρχεται από την απόσταξη διαφόρων φυτών, όπως των ανθών και των φύλλων του είδους Αρτεμισία το αψίνθιο (ή αψινθιά), γλυκάνισου, μάραθου και άλλων βοτάνων. Στη Γαλλία, το αψέντι θεωρείται το ποτό των καλλιτεχνών και των ελεύθερων οινοπνευματωδών. Δεν σκέφτονται έτσι όμως στην Ιταλία, στο Βέλγιο, στις Κάτω Χώρες, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο Καναδά ή ακόμα και στην Βραζιλία, όπου η φήμη για το αλκοόλ που τρελαίνει έχει απαγορευτεί από τις αρχές.

9.To Μάρμαϊτ (Marmite)
To μάρμαϊτ γίνεται από εκχύλισμα μαγιάς, ένα υποπροϊόν της ζυθοποιίας. Eίναι η αγαπημένη κρεμώδης πάστα των Άγγλων, που δεν σας κρύβω πως έχει μια ιδιαίτερη γεύση… πολύ αλμυρή! Αλλά αυτό που δεν αρέσει στις αρχές της Δανίας δεν είναι η αλμύρα, αλλά το ότι είναι πολύ υψηλό σε βιταμίνη Β1.

10. Το Άκι (Ackee)
Το Άκι είναι ένα είδος φρούτου κοντά στο lychee, το οποίο καλλιεργείται σε τροπικές περιοχές. Δυστυχώς, οι σπόροι αυτού του φρούτου περιέχουν τοξίνες που μπορεί να είναι επικίνδυνες για την υγεία μας. Έτσι, αν στην Αφρική και στην Τζαμάικα το αγαπάνε πολύ, στις ΗΠΑ απαγορεύεται!

Copyright © Dina Nikolaou. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου και των φωτογραφιών, του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Ντίνας Νικολάου. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Exit mobile version