Ένας εξαιρετικός σεφ, που είμαι σίγουρη, ότι το μέλλον του διαγράφετε λαμπρό. Έχει όλα γνώσεις, πρωτότυπες ιδέες αλλά και αγάπη για τη μαγειρική.
Γεννήθηκε στο Κρασνοντάρ της Ρωσίας αλλά μεγάλωσε στη Χαλκιδική. Ξεκίνησε με όνειρο να γίνει ποδοσφαιριστής, αλλά, εντελώς τυχαία, μπήκε η μαγειρική στη ζωή του. Εργάζεται στο Τορωναίο, ένα εξαιρετικό εστιατόριο στο ξενοδοχείο Miraggio. Εκεί τον ανακάλυψα κι εγώ!
Οι γεύσεις που κρατάω από τα παιδικά μου χρόνια είναι δημιουργίες με απλά και αγνά υλικά.
2. Ποιο ελληνικό φαγητό σε χαρακτηρίζει;
Αλμυρό πιάτο που με χαρακτηρίζει είναι από τα αγαπημένα μου ο συνδυασμός του καπνιστού σκουμπρί και φακής.
Το γαλακτομπούρεκο διότι η κρέμα χαρακτηρίζει την διάθεση που θα έχω για να δημιουργήσω ένα πιάτο.
4.Πως βλέπεις τον εαυτό σου σε 10 χρόνια;
Δεν μου αρέσει να κάνω σχέδια, κοιτάω το τώρα και απολαμβάνω την κάθε στιγμή στην μαγειρική όποια και αν είναι αυτή.
Η καλύτερη συμβουλή ως μάθημα το πήρα από το σεφ Γιάννη Παρίκο, με βοήθησε στο να καταλάβω πως το επάγγελμα αυτό πρέπει να γίνει και χόμπι σου, θέλει αγάπη ως προς την τέχνη αυτή, συγκέντρωση, αφοσίωση και σκληρή δουλειά για να ανεβαίνεις σκαλοπάτια.
6. Ποια κουζίνα δεν έχεις ανακαλύψει ακόμα και θα ήθελες πολύ να ασχοληθείς με αυτήν;
Υπάρχουν πολλές δημιουργικές κουζίνες που θα ήθελα να ασχοληθώ αλλά κυρίως λατρεύω την Ελληνική.
Δεν μπορώ να με φανταστώ σε ένα ρεάλιτι μαγειρικής, δεν το νιώθω μαγειρική και είμαι κατά.
8. Τι πιστεύεις; Η Ελλάδα έχει τη θέση της στην υψηλή γαστρονομία;
Αν στηρίξουμε τα δικά μας προϊόντα όπως σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, σε λίγα χρόνια η ελληνική γαστρονομία μπορεί να είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο.
Δεν πιστεύω πως έχω κάποιο καλύτερο πιάτο, μου αρέσουν διάφορες συνταγές κυρίως της θάλασσας. Και δημιουργώ πάντα σαν να είναι η πρώτη μου φορά.
Ταξιδέψετε μαζί του στο Instagram https://www.instagram.com/iliaspapanidis/ ή στο Facebook https://el-gr.facebook.com/papanidisilias/