Site icon Ντίνα Νικολάου

Άθως Χαλκιδικής ΙΙ: Ένα χώρος που εκμηδενίζει τις αποστάσεις ανάμεσα στα θαύματα της φύσης!

Άθως Χαλκιδικής ΙΙ: Ένα χώρος που εκμηδενίζει τις αποστάσεις ανάμεσα στα θαύματα της φύσης!

Άθως Χαλκιδικής ΙΙ: Ένα χώρος που εκμηδενίζει τις αποστάσεις ανάμεσα στα θαύματα της φύσης!

Το ταξίδι μας στην περιοχή του Άθω Χαλκιδικής συνεχίστηκε σε άλλες περιοχές.

Στην Ουρανούπολη για Σαλμπουρέκια
Η Ουρανούπολη είναι το κατώφλι του Άθω και εμείς στο Πύργο Προσφορίου μάθαμε πως γίνεται αυτό το Μικρασιάτικο γλυκάκι από μια γλυκύτατη Μικρασιάτισσα.

Στον ξενώνα Ροδαμός, στον Χολομώντα, δοκιμάσαμε μανιταρόπιτα
Στην καρδιά του δάσους 5 χιλ., ψηλότερα από το χωριό Ταξιάρχης σε υψόμετρο 900 μ. βρίσκεται το παραδοσιακό κατάλυμα ΡΟΔΑΜΟΣ. Παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τοπική κουζίνα από τα χεράκια της κυρίας Δάφνης και της νύφης της Τασούλας. Άξιες και χρυσοχέρες, με τα γλυκά τους, τις μαρμελάδες τους και δεκάδες συνταγές με μανιτάρια.
Η Τασούλα μας έκανε τη πιο νόστιμη μανιταρόπιτα που έχουμε δοκιμάσει, με άγρια  μανιτάρια από το Χολομώντα.

Στην Αγροτουριστική φάρμα Πλατανόρεμα, για χορτόπιτα γυριστή, ψημένη σε ξυλόφουρνο από την κυρία Άννα.

Εκπληκτική χορτόπιτα σε ταψί γίγας.

Ψήθηκε από τη μια πλευρά και η κυρία Άννα ετοιμάζεται για την επιχείρηση «γυριστή».

Πάλι στο φούρνο να ψηθεί και από την άλλη πλευρά…

Έτοιμη η πίτα…

Στο ορεινό χωριό Βαρβάρα για τραχανά με το σύλλογο γυναικών
Οι γυναίκες του χωριού αξιοποιούν τα δώρα της γης και φτιάχνουν αγνά εδέσματα, γλυκά του κουταλιού, ηδύποτα, μαρμελάδες, τραχανά, χυλοπίτες και άλλα εκλεκτά.
Ο τραχανάς από το καζάνι που έβρασε όταν είναι ακόμη ζεστός πριν τριφτεί τρώγεται κομμένος σε κομμάτια σας δοθεί ποτέ η ευκαιρία να δοκιμάσετε θα ενθουσιαστείτε, τέλειος, ειδικά το κάτω μέρος που έχει ψιλοκολλήσει στο καζάνι!!!

Η γυναικοπαρέα κεφάτη και δυναμική επί το έργον… Ο τραχανάς θα περαστεί από τη σήτα για να τριφτεί και να απλωθεί να στεγνώσει.

Ο τραχανάς απλώνεται σε καθαρά σεντόνια στην αυλή για να στεγνώσει.

Στο αγαπημένο μου ξενοδοχείο Eagles Palace στην Ουρανούπολη, με τον εξαίρετο σεφ Ηλία Γκότση
Χτισμένο μπροστά στον κόλπο του Αγίου Όρους, περιβάλλεται από ένα εξαιρετικό τοπίο που συνδυάζει το μεσογειακό γαλάζιο με το πράσινο της αθωνικής χερσονήσου.

Ο ήλιος καίει και η θάλασσα μας καλεί αλλά εμείς πιστοί στη μαγειρική στο γυαλί για τραχανά με αυγοτάραχο με τη φροντίδα του Ηλία Γκότση.

Από τις πιο όμορφες στιγμές του ταξιδιού, με τη παρέα μου στο κόλπο του Αγίου Όρους.

Exit mobile version