Site icon Ντίνα Νικολάου

Taste of Loutraki – The Corinthian Food Festival – Το μεγαλύτερο γαστρονομικό φεστιβάλ της Κορινθίας ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία

Το Taste of Loutraki-The Corinthian Food Festival, το πρωτότυπο Κορινθιακό Γαστρονομικό Φεστιβάλ, ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία την Κυριακή 18 Ιουνίου στο Δήμο Λουτρακίου- Π-ΑΓ.Θ.  

Από 16 έως 18 Ιουνίου στο Λουτράκι, στην Περαχώρα και στους Αγίους Θεοδώρους, περισσότερες από 40 επιχειρήσεις εστίασης και ξενοδοχεία, εμπνεύστηκαν μενού με βάση τα τοπικά προϊόντα της Κορίνθου και τα προσέφεραν για αυτό το τριήμερο στο τοπικό κοινό και στους επισκέπτες,  που είχαν ακόμη ένα λόγο να απολαύσουν την απόδρασή τους στον Δήμο Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγ. Θεοδώρων. Επίσης παραγωγοί τοπικών προϊόντων, κορυφαίοι εισηγητές και ένα εξειδικευμένο τοπικό δίκτυο τουρισμού εμπειριών ένωσαν τις δυνάμεις τους κάτω από την ομπρέλα του καινοτόμου Taste of Loutraki.

Παράλληλα, καθ΄ όλη τη διάρκεια του τριημέρου, Κορυφαίοι σεφ, Sommelier οίνου και νερού καθώς και παραγωγοί τοπικών προϊόντων, παρουσίασαν την γαστρονομική ταυτότητα και τα προϊόντα της Κορινθιακής γης, σε εξειδικευμένους δημοσιογράφους τουρισμού και γαστρονομίας και σε εκπροσώπους τουριστικών γραφείων από Αθήνα, οι οποίοι συμμετείχαν σε ταξίδι εξοικείωσης που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ,  με σκοπό την ανάδειξη και προβολή των τοπικών προϊόντων που αποτελούν την κορωνίδα της Κορινθιακής γαστρονομίας.

Οι δημοσιογράφοι και οι επαγγελματίες του τουρισμού , βίωσαν και κατέγραψαν μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες. Για  πρώτη φορά στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε Τυφλή γευσιγνωσία νερού και Παρουσίαση των ιδιοτήτων του νερού Λουτρακίου από τον μοναδικό Πιστοποιημένο Σομελιέ Νερού, Γιάννη Κοροβέση.  

Chef εγνωσμένης αξίας: ο Κ. Σακκούλης από το εστιατόριο ΡΙΓΑΝΙ, ο Π. Διαμαντόπουλος από το εστιατόριο ΠΙΠΕΡΙ, ο Π. Συνοδινός από το εστιατόριο ΠΕΡΛΑ, ο Ε.  Νικολαράκος από το εστιατόριο του Isla Brown Corinthia, και ο Σ.  Καρβούνης από το εστιατόριο ΒΑΡΚΑΛΑΣ συμμετείχαν σε  live cooking- παρασκευών παραδοσιακών και σύγχρονων συνταγών, με χρήση χαρακτηριστικών τοπικών προϊόντων της Κορινθιακής γης, στους κήπους του πολυτελούς ISLA BROWN CORINTHIA RESORT των BROWN HOTELS. Η βραδιά ολοκληρώθηκε  με κοκτέιλ που δημιούργησε ο bartender, Nίκος Λάλος του Anassa The bar. Ένα Cocktail με τον συνδυασμό αλκοόλ και τοπικών πρώτων υλών, όπως τα λουκούμια Γερανείων.

Στη διάρκεια του Φεστιβάλ οι εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες,  ξεναγήθηκαν στην γύρω περιοχή και είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε workshops γευσιγνωσίας  με θέμα το τοπικό ελαιόλαδο, τα λουκούμια Λουτρακίου και τα παραδοσιακά ζυμαρικά Λουτρακίου. Μεταξύ αυτών των εμπειριών ήταν η επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Μarkellos Olive, οι οποίες βρίσκονται στο Γαλατάκι και διαθέτει όλες της απαραίτητες πιστοποιήσεις που διασφαλίζουν την υψηλή ποιότητα τόσο των υπηρεσιών  όσο και των προϊόντων που παράγουν και συμμετείχαν σε Olive Oil tour & tasting μέσω Virtual παρουσίασης. Επίσης επισκέφθηκαν την φιλόξενη βιοτεχνία παραγωγής εκλεκτών λουκουμιών «ΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ» και παρακολούθησαν workshop παραγωγής του τοπικού γλυκού.

Μοναδική εμπειρία ήταν το event “Wine & Food Pairing” το οποίο διοργανώθηκε στο πολυτελές το  «Wyndham Loutraki Poseidon Resort» και συγκεκριμένα στο «TRIAINA Ouzeri Restaurant. O Chef Γιάννης Μπρατσολιάς και ο Sommelier Γεώργιος Κάπος επιμελήθηκαν μία εξαιρετική εκδήλωση, παρουσιάζοντας οίνους από την Νεμέα και την Αρχαία Κόρινθο, συνοδευόμενα από Κορινθιακές, σύγχρονες συνταγές, με χρήση τοπικών προϊόντων, η οποία εντυπωσίασε τους συμμετέχοντες με την ποιότητα και πρωτοτυπία του.

Η ομάδα του Experience Perachora διοργάνωσε τη  ΓΙΟΡΤΗ ΤΡΑΧΑΝΑ, στην Περαχώρα, στο πλαίσιο του Γαστρονομικού Φεστιβάλ, Taste of Loutraki.  Στην εκδήλωση, η οποία ήταν ανοικτή στο ευρύ κοινό, πραγματοποιήθηκε επίδειξη της παραδοσιακής διαδικασίας της κατασκευής τραχανά. Τα πιάτα  επιμεληθήκαν ο Head Chef Κωνσταντίνος Βασάλος,  ο Chef Δημήτρης Φαρμάκης και η Chef Στεφανία Βασιλείου. Επίσης η διατροφολόγος Σοφία Χόνδρου μίλησε για την διατροφική αξία του τραχανά και ο Παπαγιαννακόπουλος Πάνος, Agriculturist – Food Technology Master in Viticulture & Oenology, παρουσίασε γευσιγνωσία κρασιού από  το Papagiannakopoulos Winery. Στο τέλος της εκδήλωσης οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να γευτούν κεράσματα που περιείχαν  τραχανά «Βλάχα» και  παραδοσιακά ζυμαρικά Λουτρακίου.

Παράλληλα υπήρχε Έκθεση και γευσιγνωσία Κορινθιακών  προϊόντων από το Corinthian Taste.

Το Taste of Loutraki υποστηρίχθηκε επικοινωνιακά με πολυεπίπεδες καμπάνιες προβολής σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν outdoor καμπάνιες μεγάλου εύρους στην Αττική, ραδιοφωνικές καμπάνιες προβολής σε κορυφαίους σταθμούς σε Αθήνα και Κορινθία, καταχωρήσεις και άρθρα σε ΜΜΕ, ενώ απέκτησε την δική του αναλυτική ιστοσελίδα στα Ελληνικά και στα Αγγλικά. Ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή που ήταν διαθέσιμη στο ευρύ κοινό όλες τις μέρες του φεστιβάλ, πρόβαλε στον χάρτη γεύσεων όλες τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν, με το προσφερόμενο μενού και λεπτομέρειες για την τοποθεσία της κάθε επιχείρησης.

Επίσης το Φεστιβάλ προβλήθηκε μέσω των καναλιών επικοινωνίας όλων των διοργανωτών, με αναρτήσεις στα δικά του και σε συνεργαζόμενα social media με πολλές χιλιάδες ακολούθων.

Επιπλέον της προβολής που προηγήθηκε της υλοποίησης, το φεστιβάλ έχει ήδη δημιουργήσει μεγάλο αντίκτυπο καθώς οι εξειδικευμένοι, θεματικοί δημοσιογράφοι που συμμετείχαν σε αυτό ξεκίνησαν τις αναρτήσεις άρθρων περιγράφοντας την τριήμερη εμπειρία τους και οι περισσότεροι εξ αυτών υμνούν την τοπική Κορινθιακή γαστρονομία.

Με το παρόν δελτίο τύπου θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα:

Το Taste of LoutrakiThe Corinthian Food Festival είναι πλέον ετήσιος θεσμός, προσελκύοντας περισσότερους επισκέπτες στην περιοχή και εντάσσοντας τις ημερομηνίες του Γαστρονομικού Φεστιβάλ στα προγράμματα τουριστικών πακέτων αλλά και μεμονωμένων ταξιδιωτών.

Exit mobile version