Η ροβίτσα είναι ένα μικρό και νοστιμότατο όσπριο που συχνά το μπερδεύουμε με τη σόγια. Εάν το βρείτε σε κάποιο κατάστημα βιολογικών προϊόντων ή ακόμα και στο σούπερ μάρκετ, μη το προσπεράσετε! Αυτό το τόσο μικρό όσπριο, πιο μικρό και από τη φακή, μας έρχεται από την Ασία αλλά θα σας πρότεινα να αναζητήσετε την ελληνική ροβίτσα από τον Φενεό Κορινθίας.
Έχει γλυκιά γεύση και ελαφρώς έντονο άρωμα, και ταιριάζει απόλυτα τόσο με λαχανικά, όσο και με κρέατα και πουλερικά.
Είναι πολύ εύκολο να μαγειρευτεί και αρέσει ιδιαίτερα στους χορτοφάγους και σε όσους αγαπούν την απλή κουζίνα. Έχει χαμηλές θερμίδες (μόνο 26 ανά 100 γρ.) και περιέχει πολλές ίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά καθώς και υψηλή περιεκτικότητα σε αμινοξέα, σίδηρο, ψευδάργυρο, χαλκό και κάλιο που είναι απαραίτητα για μια ισορροπημένη διατροφή. Λόγω της χαμηλής θερμικής του αξίας, συνίσταται σε όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους αλλά και τους διαβητικούς. Θα τη βρείτε όλο το χρόνο, και είναι ότι πρέπει αν θέλετε να ξεκινήσετε να μαγειρεύετε ασιατική κουζίνα.
Μπορείτε να τη μαγειρέψετε στο wok ή στην κατσαρόλα φτιάχνοντας σούπες, σαλάτες, μαγειρευτά, ακόμα και κεφτεδάκια.
Αξίζει λοιπόν να τη ψάξετε και τη μαγειρέψετε!