Στο μεταξύ, βάζω να κάψει καλά ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι, σκέτο, σε δυνατή φωτιά και ρίχνω τις λωρίδες του μπέικον. Τις τηγανίζω για 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Τις αφήνω κατά μέρος.
Βγάζω το μαγειρεμένο λάχανο από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και το μεταφέρω σε μια βαθιά πιατέλα. Δεν χρειάζεται να το στραγγίξω σχολαστικά, μιας και το υγρό της κατσαρόλας είναι πολύ νόστιμο. Περιχύνω με το ελαιόλαδο, ρίχνω λίγο αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και από πάνω σκορπίζω το τηγανισμένο μπέικον. Σερβίρω τη σαλάτα αμέσως, ζεστή.
Σας ευχαριστώ!