Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Ζεστή σαλάτα με σπανάκι και σάλτσα γιαουρτιού

Ζεστή σαλάτα με σπανάκι και σάλτσα γιαουρτιού
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Courses
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 20 λεπ Total Time: 50 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 500 γρ. φρέσκο, τρυφερό σπανάκι (ζυγισμένο καθαρισμένο), πλυμένο, καλά στεγνωμένο και χονδροκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (ή 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ)
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη σάλτσα
  • 150 γρ. αγελαδινό γιαούρτι (όχι στραγγιστό)
  • 1 κουτ. σούπας απαλή μουστάρδα
  • 2 κουτ. σούπας κέτσαπ, κατά προτίμηση βιολογική
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
    Σάλτσα
  1. Βάζω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύω καλά με το σύρμα ή με ένα πιρούνι. Αφήνω τη σάλτσα κατά μέρος.

  2. Σαλάτα
  3. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνω το σπανάκι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια (ή το ξερό κρεμμύδι), αλάτι και πιπέρι. Σοτάρω τα υλικά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι το σπανάκι να μαραθεί και να πέσει ο όγκος του.

  4. Προσθέτω το σκόρδο και το σοτάρω για 2 λεπτά, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του. Τέλος, ρίχνω τη σάλτσα γιαουρτιού, ανακατεύω για να απλωθεί παντού (ή κουνάω έντονα το σκεύος) και αποσύρω από τη φωτιά.
    Σερβίρω τη σαλάτα αμέσως, ζεστή.

Keywords: ζεστη σαλατα με σπανακι σαλτσα γιαουρτιου

Σας ευχαριστώ!