Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Ζαχαρόπαστα

Ζαχαρόπαστα
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 5 λεπ Cook Time: 10 λεπ Total Time: 15 λεπτά.
Υλικά
  • 1 κιλό ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια
  • 50 ml νερό
  • 140 γραμ. γλυκόζη
  • 2 φύλλα ζελατίνας των 10 γραμμ.
  • 30 γραμ. βούτυρο
  • 1 κάψουλα βανίλιας
  • 15 ml γλυκερίνη βρώσιμη (την βρίσκουμε στα φαρμακεία)
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μικρό βαθύ μεταλλικό μπολ ρίχνω το νερό και τα φύλλα της ζελατίνας και τα αφήνω να μαλακώσουν καλά και όσο γίνεται να διαλυθούν.

  2. Βάζω το μπολ επάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρί) και ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί πλήρως. Προσθέτω τη γλυκόζη ανακατεύοντας απαλά με ένα πινέλο σιλικόνης. Προσθέτω τη μαργαρίνη, τη γλυκερίνη και τη βανίλια και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Όταν είναι έτοιμο το μείγμα, κατεβάζω το μπολ από τη φωτιά.

  3. Σε μια μεταλλική λεκάνη ρίχνω τη μισή ποσότητα ζάχαρης, κάνω μια μικρή λακουβίτσα στο κέντρο και ρίχνω το μείγμα της γλυκόζης. Ανακατεύω με κυκλικές κινήσεις παίρνοντας ποσότητα ζάχαρης από τα πλάγια και φέροντάς τη προς το κέντρο μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως με το υγρό και να δημιουργηθεί μια ομοιογενής μπάλα.

  4. Σε μια λεία επιφάνεια (στον πάγκο της κουζίνας) αδειάζω την υπόλοιπη ζάχαρη. Τοποθετώ τη ζαχαρόπαστα στο κέντρο και αρχίζω να ζυμώνω με τα χέρια μου μέχρι να ενσωματώσω όλη την υπόλοιπη ζάχαρη και να δημιουργηθεί μια ελαστική ζύμη.

  5. Κόβω την ζαχαρόπαστα σε όσα κομμάτια θέλω (ανάλογα με το πόσα χρώματα θέλω να φτιάξω) και την χρωματίζω με 3-4 σταγόνες χρώμα ζαχαροπαστικής.
    Ανοίγω σε φύλλο το κάθε χρώμα, με τη βοήθεια του πλάστη (αν χρειαστεί πασπαλίζω με λίγη επιπλέον άχνη για να μη κολλήσει, όπως κάνω και με το άνοιγμα των φύλλων για πίτες) και διακοσμώ τις δημιουργίες μου.

Keywords: ζαχαροπαστα

Σας ευχαριστώ!