Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Χυλοπίτες σπιτικές

Χυλοπίτες σπιτικές
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Χρόνος
Prep Time: 1 ώρα Rest Time: 72 ώρα Total Time: 73 ώρες
Υλικά
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλιτζ. γάλα
  • 4 αυγά
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  1. Με ένα πιρούνι χτυπάω τα αβγά με το αλάτι σε ένα μπολ. Σε μια μεγάλη λεκάνη ή σε βαθύ ταψί ρίχνω το αλεύρι και το μίγμα των αβγών, προσθέτω σιγά σιγά το γάλα και ζυμώνω, ώσπου να αποκτήσω μια ελαστική και εύπλαστη ζύμη.

  2. Χωρίζω τη ζύμη σε 6 ίσα μέρη και τα πλάθω σε 6 μπαλίτσες. Λαδώνω τα χέρια μου με το ελαιόλαδο και στη συνέχεια λαδώνω τις μπαλίτσες ζύμης. Τις αφήνω να «ξεκουραστούν» για περίπου 1 ώρα.

  3. Παίρνω τον πλάστη και ανοίγω λεπτά φύλλα. Τα σκεπάζω με μια βαμβακερή πετσέτα για να μην στεγνώσουν.

  4. Διπλώνω τα φύλλα στη μέση και μετά τα ξαναδιπλώνω. Τα κόβω σε λωρίδες πάχους 8 εκατοστών. Κόβω κάθε λωρίδα σε ψιλά λωριδάκια, επάνω σε καθαρή και στεγνή επιφάνεια και τα αφήνω σε ξηρό μέρος για 2-3 ημέρες να στεγνώσουν.

  5. Μαζεύω τα λωριδάκια και τα φιλάω σε μεγάλα γυάλινα βάζα ή σε βαμβακερές σακούλες (ή σε βαμβακερές μαξιλαροθήκες).

Keywords: χυλοπίτες σπιτικές

Σας ευχαριστώ!