Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Χυλοπίτες με φασολάκια, καπνιστή ρέγγα και πέστο δυόσμου-ρίγανης

Χυλοπίτες με φασολάκια, καπνιστή ρέγγα και πέστο δυόσμου-ρίγανης
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 10 λεπ Total Time: 30 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 500 γρ. χυλοπίτες
  • 300 γρ. φασολάκια φρέσκα, ζεματισμένα
  • 300 γρ. καπνιστή ρέγγα (θα τη βρείτε έτοιμη σε συσκευασία vacuum στα μεγάλα σούπερ μάρκετ), κομμένη σε κομμάτια
  • 80 γρ. αγελαδινό βούτυρο
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Για το πέστο
  • Φύλλα από 8-10 κλωναράκια φύλλα δυόσμου
  • Φύλλα από 10-12 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
  • Φύλλα από 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 80 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
    Για το πέστο
  1. Βάζω στο μούλτι τα μυρωδικά, τα αμύγδαλα, την παρμεζάνα, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτω το ελαιόλαδο και πολτοποιώ μέχρι να δημιουργηθεί μια πράσινη κρέμα. Αν είναι πολύ σφιχτή προσθέτω λίγο νερό.

  2. Για τις χυλοπίτες
  3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζω τις χυλοπίτες αλ ντέντε. Κρατάω ½ φλιτζάνι από το νερό του βρασίματος και τις σουρώνω.

  4. Σε ένα βαθύ γουόκ βάζω το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν καλά. Ρίχνω τα ζεματισμένα φασολάκια και τα σοτάρω μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτω τα βρασμένα ζυμαρικά, το πέστο και το νερό που έχω κρατήσει στην άκρη και ανακινώ το γουόκ χωρίς να χρησιμοποιήσω πηρούνι. Μεταφέρω το φαγητό σε μια μεγάλη πιατέλα και σκορπίζω την καπνιστή ρέγγα. Σερβίρω αμέσως.

Σας ευχαριστώ!