Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Χορτόπιτα cheesecake με παστουρμά καμήλας

Χορτόπιτα cheesecake με παστουρμά καμήλας
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 45 λεπ Cook Time: 45 λεπ Total Time: 1 ώρα 30 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
    Για τη βάση
  • 200 γρ. αλμυρά κράκερς της προτίμησής σας, αλεσμένα στο μούλτι, μέχρι να γίνουν σκόνη
  • 140 γρ. αγελαδινό βούτυρο, λιωμένο
  • Για τη χορτόπιτα
  • 200 γρ. παστουρμά καμήλας, λεπτοκομμένο
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 300 γρ. ανθότυρο, κομματιασμένο με το πιρούνι
  • 200 γρ. τυρί κρέμα light
  • 400 γρ. διάφορα χόρτα της εποχής (ζυγισμένα καθαρισμένα), πλυμένα, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένος άνηθος
  • λίγη πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
    Για τη βάση
  1. Στρώνω με λαδόκολλα ένα μικρό και βαθύ στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 20 εκ. (για ευκολία, προτιμώ ένα τσέρκι με αυτή τη διάμετρο ώστε να μπορώ να το «ξεκουμπώσω» πιο εύκολα για το σερβίρισμα, και το ακουμπάω σε ένα ρηχό ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα).

  2. Σε ένα μπολ ανακατεύω τα τριμμένα κρακεράκια με το λιωμένο βούτυρο, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα σαν λάσπη. Το αδειάζω στο ταψάκι ή στο τσέρκι και το απλώνω με τις παλάμες μου για να καλύψει ομοιόμορφα τον πυθμένα του σκεύους.

  3. Για το cheesecake
  4. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μια λεκάνη, χτυπάω τα αυγά με το σύρμα, μέχρι να αφρίσουν. Προσθέτω το ανθότυρο και το τυρί κρέμα και ανακατεύω καλά. Τέλος, ρίχνω τα ψιλοκομμένα χόρτα, το σκόρδο και τον άνηθο, αλατοπιπερώνω, ρίχνω την πάπρικα και ανακατεύω καλά.

  5. Αδειάζω το μείγμα στο ταψάκι ή στο τσέρκι και ισιώνω την επιφάνεια με ένα κουτάλι. Ψήνω το τσιζκέικ-χορτόπιτα για περίπου 45 λεπτά, μέχρι το μείγμα να σφίξει και να ροδίσει. Το αφήνω να κρυώσει για 10 λεπτά και στολίζω φτιάχνοντας ρολάκια τις φέτες παστουρμά καμήλας. Σερβίρω αμέσως ή όταν κρυώσει τελείως. 

Keywords: χορτοπιτα cheesecake παστουρμα καμηλας

Σας ευχαριστώ!