Print Options:

Χωνάκια κανταΐφι με πικάντικη κρέμα τυριού

Χωνάκια κανταΐφι με πικάντικη κρέμα τυριού
Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 20 mins Cook Time: 25 mins Total Time: 45 mins
Cooking Temp 170  °C
Servings 10
Υλικά
  • 400 γρ. κανταΐφι
  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • Για τη γέμιση
  • 400 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα με μυρωδικά, Arla
  • 100 ml κρέμα γάλακτος Arla
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • ½ κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο άνηθο + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
  • ½ πιπεριά Φλωρίνης, πολύ ψιλοκομμένη + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
  • αλάτι
Εκτέλεση
    Για τα χωνάκι
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C αερόθερμο. Αλείφω τα μεταλλικά χωνάκια με λιωμένο βούτυρο. Κόβω μικρές δόσεις από το φύλλο κανταΐφι, περίπου 45-50 γρ. και τα τραβάω για να απλώσουν οι ίνες και να γίνει σαν μακριά λωρίδα. Τυλίγω την λωρίδα γύρω από τον μεταλλικό κώνο. Συνεχίζω μέχρι να κάνω όλα τα φορμάκια. Τα αφήνω στην άκρη για 30 λεπτά μέχρι να στεγνώσουν λίγο οι ίνες και τα τοποθετώ σε ένα ταψάκι. Ραντίζω με το λιωμένο βούτυρο και ψήνω στο φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
    Τα βγάζω από το φούρνο, τα αφήνω να στεγνώσουν και τα ξεφορμάρω.

  2. Για την κρέμα
  3. Βάζω το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να ενωθούν. Προσθέτω όλα τα άλλα υλικά και ανακατεύω καλά. Μεταφέρω το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και το αφήνω στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα το σερβίρω.

  4. Συναρμολόγηση
  5. Χωνάκια κανταΐφι με πικάντικη κρέμα τυριού

    Βάζω τα ψημένα χωνάκια σε μικρά ποτήρια και τα γεμίζω με την κρέμα. Πασπαλίζω με ψιλοκομμένο άνηθο και κύβους πιπεριάς Φλωρίνης. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: χωνάκια, κανταΐφι, τυρί κρέμα, πικάντικη κρέμα, άνηθος, πιπεριά, brunch, cocktail party, πικάντικο,
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/xonakia-kantaifi-me-pikantiki-krema-tyriou/

Σας ευχαριστώ!