Σε μια κατσαρολίτσα βάζω περίπου 600 ml νερό, προσθέτω 1 κουταλιά ζάχαρη και το αφήνω να πάρει βράσει. Καθαρίζω τα κυδώνια, αφαιρώ τους πυρήνες και τα κόβω κυδωνάτα (όπως κόβουμε τις πατάτες φούρνου). Προσθέτω την αρμπαρόριζα και τα αφήνω να βράσουν για 15 λεπτά.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Βάζω σε ένα ταψάκι το έτοιμο χοιρινό. Προσθέτω γύρω του τα καρότα και τα κρεμμύδια. Σε ένα μπολ ανακατεύω τη σάλτσα ντομάτας, το κρασί, το ελαιόλαδο, τον πελτέ, όλα τα μπαχάρια, αλάτι και πιπέρι και περιχύνω το ρολό. Προσθέτω τα κυδώνια γύρω από το ρολό και σκορπίζω λίγο δεντρολίβανο.
Βάζω τα δαμάσκηνα μέσα στο κατσαρολάκι με το σιρόπι που έβρασα τα κυδώνια για να ενυδατωθούν και τα μεταφέρω στο ταψάκι. Σκεπάζω με αντικολλητικό χαρτί και μετά με αλουμινόχαρτο και ψήνω για 20 λεπτά.
Βγάζω τα κυδώνια από το ταψί και τα διατηρώ σε ένα μπολ και επαναφέρω το κρέας να ψηθεί για ακόμα 1½ ώρα.
Σας ευχαριστώ!