Print Options:

Χοιρινό με κυδώνια

Χοιρινό με κυδώνια
Cooking Method
Time
Prep Time: 15 mins Cook Time: 90 mins Total Time: 1 hr 45 mins
Cooking Temp 180  °C
Servings 6
Υλικά
  • 1 χοιρινό ρολό (έτοιμο), από σπάλα, περίπου 2 κιλών, ΜΠΟΥΜΠΑΣ
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 150 ml κρασί κόκκινο
  • 4 καρότα
  • 10 δαμάσκηνα αποξηραμένα
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα στη μέση
  • 500 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • 4-5 κεδροκούκουτσα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τα κυδώνια
  • 2 κυδώνια
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κλωνάρι αρμπαρόριζα
Εκτέλεση
    Για τα κυδώνια
  1. Σε μια κατσαρολίτσα βάζω περίπου 600 ml νερό, προσθέτω 1 κουταλιά ζάχαρη και το αφήνω να πάρει βράσει. Καθαρίζω τα κυδώνια, αφαιρώ τους πυρήνες και τα κόβω κυδωνάτα (όπως κόβουμε τις πατάτες φούρνου). Προσθέτω την αρμπαρόριζα και τα αφήνω να βράσουν για 15 λεπτά.

  2. Για το ρολό
  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Βάζω σε ένα ταψάκι το έτοιμο χοιρινό. Προσθέτω γύρω του τα καρότα και τα κρεμμύδια. Σε ένα μπολ ανακατεύω τη σάλτσα ντομάτας, το κρασί, το ελαιόλαδο, τον πελτέ, όλα τα μπαχάρια, αλάτι και πιπέρι και περιχύνω το ρολό. Προσθέτω τα κυδώνια γύρω από το ρολό και σκορπίζω λίγο δεντρολίβανο.

  4. Βάζω τα δαμάσκηνα μέσα στο κατσαρολάκι με το σιρόπι που έβρασα τα κυδώνια για να ενυδατωθούν και τα μεταφέρω στο ταψάκι. Σκεπάζω με αντικολλητικό χαρτί και μετά με αλουμινόχαρτο και ψήνω για 20 λεπτά.

  5. Χοιρινό με κυδώνια

    Βγάζω τα κυδώνια από το ταψί και τα διατηρώ σε ένα μπολ και επαναφέρω το κρέας να ψηθεί για ακόμα 1½ ώρα.  

Σας ευχαριστώ!