Μουσκεύω την ψίχα ψωμιού στο γάλα, για 5 λεπτά και τις στύβω πολύ καλά με τα χέρια μας (κρατάμε το γάλα κατά μέρος). Βάζω την ψίχα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω τον κιμά, το κρεμμύδι, τα καρότα, τα αυγά, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και τον δυόσμο.
Στο γάλα που άφησα κατά μέρος ρίχνω το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύω καλά και ρίχνω το μείγμα στο μπολ με τον κιμά. Ρίχνω αλάτι και πιπέρι και αρχίζω να ζυμώνω καλά τα υλικά με τα χέρια μου, για 2 - 3 λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο και σχετικά ζουμερό. Αν όμως προκύψει υδαρές, προσθέτω 2 - 3 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά και ζυμώνω για λίγο ακόμα. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζω για 30 λεπτά στο ψυγείο, για να σφίξει ελαφρώς και να αναμειχθούν τα αρώματα των υλικών.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μια λεκάνη βάζω τις φέτες πατάτας, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω καλά με τα χέρια μου.
Απλώνω ομοιόμορφα τις φέτες πατάτες σε μια γάστρα (ή σε ένα ευρύχωρο, βαθύ ταψί). Σκεπάζω τη γάστρα με το καπάκι της (ή καλύπτουμε το ταψί με ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο) και ψήνω τις πατάτες για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Πλάθω με το μείγμα του κιμά 4 μπιφτέκια μεγάλου μεγέθους (ή 8 μικρότερα), αλείφοντας τακτικά τα χέρια μου με λίγο ελαιόλαδο, για να μην κολλάνε στο μείγμα. Βγάζω το σκεύος από το φούρνο, το ξεσκεπάζω και βάζω προσεκτικά τα μπιφτέκια επάνω στις φέτες πατάτας. Ξαναβάζω το σκεύος στο φούρνο, χωρίς να το σκεπάσω και ψήνω για 15 λεπτά. Γυρίζω προσεκτικά τα μπιφτέκια από την άλλη πλευρά και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά.
Σερβίρω το φαγητό ζεστό.
Σας ευχαριστώ!