Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνω τους κιμάδες, το μετρημένο ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το στυμμένο ψωμί ή τη φρυγανιά, τα αυγά, τη ρίγανη, το δυόσμο, περίπου 1 κουτ. γλυκού αλάτι και λίγο πιπέρι και ζυμώνω καλά για 5 λεπτά. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη, εφαρμόζοντάς την πάνω στην επιφάνεια του μείγματος, και το βάζω για 1 ώρα στο ψυγείο, για να σφίξει.
Πλάθω περίπου 45-50 κεφτέδες και τους βάζω σε ένα ταψί. Ρίχνω αρκετό ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνω σε δυνατή φωτιά. Τηγανίζω τους κεφτέδες σε μικρές δόσεις, αποφεύγοντας να βάλω πολλούς, γιατί η θερμοκρασία του λαδιού θα πέσει και οι κεφτέδες δεν θα γίνουν τραγανοί. Όταν ροδίσουν καλά, τους βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνω σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
Σε μια κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι, αλατίζω και σοτάρω για 2-3 λεπτά. Προσθέτω το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνω τις ντομάτες, τη ρίγανη, το πετιμέζι, αλάτι και πιπέρι. Βράζω τη σάλτσα για 15-20 λεπτά μέχρι να μελώσει. Ρίχνω τα κεφτεδάκια στην κατσαρόλα και ανακατεύω απαλά.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω τις χυλοπίτες να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις στραγγίζω και τις διατηρώ ζεστές. Επαναφέρω την κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνω το βούτυρο να κάψει μέχρι να γίνει καστανό. Ρίχνω τις χυλοπίτες και ανακινώ την κατσαρόλα για να αλειφθούν με το καμένο βούτυρο.
Αδειάζω τις χυλοπίτες σε μια μεγάλη πιατέλα και σκορπίζω τη σάλτσα με τα κεφτεδάκια. Πασπαλίζω με τριμμένο τυρί και σκορπίζω λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο. Σερβίρω αμέσως.
Σας ευχαριστώ!