Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Χαλβάς σεμιφρέντο με φράουλες

Χαλβάς σεμιφρέντο με φράουλες
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 20 λεπ Rest Time: 6 ώρα Total Time: 6 ώρες 30 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 150 ψιλό σιμιγδάλι
  • 1 κουτ. γλυκού εσάνς αμυγδάλου (θα το βρείτε σε μεγάλα ζαχαροπλαστεία)
  • 300 γρ. φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κυβάκια
  • 200 γρ. φράουλες καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτά φετάκια
  • Για το σερβίρισμα
  • 1 φλιτζάνι έτοιμη σάλτσα κόκκινων φρούτων ή μισό φλιτζάνι μαρμελάδα φράουλας αραιωμένη με μισό φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • 1 φλιτζάνι φιλέ αμυγδάλου
Εκτέλεση
  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά και λίγο πριν πάρουν βράση, ρίχνω πασπαλιστά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας. Χαμηλώνω τη φωτιά αρκετά και σιγομαγειρεύω το μίγμα για 7-8 λεπτά ανακατεύοντας ασταμάτητα, μέχρι να ψηθεί το σιμιγδάλι και να πήξει ο χαλβάς.

  2. Αποσύρω τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτω την εσάνς αμυγδάλου ή το αμαρέτο και ανακατεύω. Περιμένω δέκα λεπτά να κρυώσει ο χαλβάς και προσθέτω τα κυβάκια φράουλας. Ανακατεύω μαλακά με σπάτουλα έτσι ώστε να πάνε οι φράουλες σε όλο το μίγμα χωρίς όμως να τις λιώσω. Παίρνω ένα μικρό ταψάκι (πιρέξ) ή μια φόρμα για κέικ, μακρόστενη και την ντύνω εσωτερικά με διάφανη μεμβράνη, αφήνοντας τη να εξέχει από τα χείλη της φόρμας. Απλώνω στον πάτο την σάλτσα κόκκινων φρούτων και πάνω αραδιάζω τα φετάκια φράουλας. Αδειάζω το μίγμα του χαλβά με τα κυβάκια φράουλας, ισιώνω την επιφάνεια και σκεπάζω με τις άκρες της μεμβράνης που εξέχουν. Βάζω στο ψυγείο για 5-6 ώρες μέχρι να πήξει ο χαλβάς.

  3. Για το σερβίρισμα
  4. Ξεφορμάρω τον χαλβά και αφαιρώ τη μεμβράνη. Στολίζω με το φιλέ αμυγδάλου. Κόβω σε φέτες ή σε κομμάτια, αν είναι σε ταψάκι και σερβίρω στα πιάτα.

Keywords: χαλβάς σεμιφρέντο με φράουλες

Σας ευχαριστώ!