Print Options:

Χαλβάς ψυγείου

Χαλβάς ψυγείου
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 20 mins Rest Time: 1 hr Total Time: 1 hr 20 mins
Servings 6
Υλικά
  • 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό, Ήλιος
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1000 ml γάλα
  • Για το σιρόπι
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 125 ml νερό
  • 1 φέτα λεμόνι
  • Για την επιφάνεια
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • Φυστίκια Αιγίνης
  • Αποξηραμένα τριαντάφυλλα
Εκτέλεση
  1. Βάζω το γάλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτω τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.
    Αδειάζω την κρέμα σε ένα ταψάκι, ισιώνω με μια σπάτουλα και το βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.

  2. Για το σιρόπι
  3. Βάζω τη ζάχαρη, το νερό και το λεμόνι σε ένα κατσαρολάκι και βράζω για 3 λεπτά (από την ώρα που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.

  4. Συναρμολόγηση
  5. Βάζω την κρέμα γάλακτος και την άχνη σε ένα μπολ και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη σαντιγί. Βγάζω το ταψάκι από το ψυγείο, ρίχνω τη σαντιγί και την απλώνω σε όλη την επιφάνεια της κρέμας.

  6. Πασπαλίζω με φυστίκια Αιγίνης και αποξηραμένα τριαντάφυλλα και αφήνω την κρέμα στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

  7. Χαλβάς ψυγείου

    Βγάζω από το ψυγείο, κόβω το γλύκισμα σε κομμάτια σερβίρω στα πιάτα και ραντίζω με λίγο από το κρύο σιρόπι σε κάθε πιάτο.

Keywords: χαλβάς, σιμιγδάλι, γάλα, γλυκό ψυγείου, εύκολο γλυκό,
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/xalvas-psigiou/

Σας ευχαριστώ!